Важливо Волинь Новини

“Гальма можуть просто не спрацювати. Це смерть для більшості пасажирів”, – водії скаржаться на переповнений транспорт

Сьогодні зранку, аби втрапити з дому на роботу, лучанам довелось пройти неабиякі випробування, адже перевізники 13 маршрутів (№ 3, 9, 9−а, 11, 17−а, 19, 24, 25, 26, 26−а, 28, 29, 32) припинили перевезення пасажирів, оскільки відмовились облаштовувати свої транспортні засоби валідаторами. Відтак, навантаження збільшилося на інші рейси, але старі маршрутки, кажуть водії, не готові до такого навантаження.

“Ця маршрутка до вечора не витримає, дивіться, скільки людей. Вона не розрахована на таку кількість”, – скаржиться водій приміського маршруту 22.

Читайте також: У Луцьку транспортний колапс: натовпи на зупинках, маршрутки переповнені. ФОТО

В час пік, коли всі люди намагались дістатися на роботу, у його транспортному засобі дозволена кількість пасажирів була перевищена вдвічі. Таку ж ситуацію спостерігали у різних мікрорайонах Луцька.

Проте, окрім незручностей, така ситуація з маршрутками може призвести до аварій і навіть людських жертв. Через перевантаження, маршрутки перевізника “Санрайз” лише сьогодні вранці кілька разів ламалися, про це розповідає один із водіїв підприємства Сергій. Через надмірну кількість пасажирів у транспортних засобів виникають серйозні поломки.

“Багато поломок може виникнути, і рама може лопнути, і вже сьогодні в нас була маршрутка з поламаними дверима. Просто люди зсередини виламали двері. “

Через перевантаження відмовити можуть навіть гальма, що становить найбільшу небезпеку, особливо в зимову пору.

“Гальмівна система розрахована в маршрутці на певну кількість пасажирів, тобто на певну вагу. Коли йде “перегруз”, то гальма можуть просто не спрацювати. Це смерть для більшості пасажирів, їх в салоні просто розчавить.”

За законом, патрульні поліцейські мають право штрафувати водіїв, які допускають перевищення ліміту пасажирів у салоні, проте патрульні кажуть, що таких прецедентів ще не мали.

“Ми вживаємо всіх заходів, щодо забезпечення безпеки дорожнього руху, в тому числі і в маршрутних транспортних засобах. Ми реагуємо на всі виклики, але перевіряти транспортні засоби на кількість пасажирів – це безпосередньо компетенція Укртрансбезпеки. І, звичайно, що це і завдання міської ради забезпечити комфорт пасажирів, тому що за безпеку дорожнього руху відповідає не лише патрульна поліція.”, – коментує пресслужба.

Зв’язатись з луцькою Укртрансбезпекою нам так і не вдалось, адже номер телефону, зазначений їх на сайті, не дійсний.

Водії кажуть, якщо міська рада Луцька не піде на компроміс із підприємцями і не прийме рішення дозволити розраховуватись за проїзд і валідаторами, і готівкою, то це загрожує місту масштабним транспортним колапсом.

Фото – ІА “Волинські новини”

Читайте наші новини у мережі Facebook

Leave a Comment