Новини

У Польщі зґвалтували українку, що втекла від війни: як себе убезпечити?

Як стало відомо, попри те, що країни Європи всіляко сприяють тому, щоб українці, що рятуються від війни, були в безпеці і забезпечені всім необхідним, всюди є виродки, готові користуватися чужим горем.

Поляка підозрюють у зґвалтуванні 19-річної українки, яку той взяв під свій дах, передає Радіотрек.

Дівчина втекла з України перед війною. 49-річний чоловік познайомився з нею в мережі та запропонував їй свою допомогу та дах над головою, якщо вона приїде до Вроцлава. Він забрав її до себе в квартиру і зґвалтував.

Днями його затримала польська поліція. Чоловікові загрожує до 12 років позбавлення волі, повідомляє ТСН.

“Особливого осуду заслуговує той факт, що жінка опинилася у складній життєвій ситуації, втекла з охопленої війною України, не володіла польською мовою, не знала міста, ніколи не була в Польщі. Вона довіряла чоловікові, який пообіцяв їй допомогти. Все це виявилося підступною маніпуляцією з боку 49-річного чоловіка”, – прокоментував речник Головного управління провінційної поліції у Вроцлаві.

Поліцейські відстежують такі ситуації та запобігають їм.

“Немає і не буде індульгенції злочинцям, які користуються людським нещастям”, – наголосили в поліції Польщі.

Звісно, поліція сторони, що приймає переселенців, зробить все для того, щоб вам не заподіяли шкоди, та багато в такій ситуації залежить безпосередньо від вас. Для того, щоб убезпечити себе, треба бути максимально обережними.

Коли правило «уникати небезпечних ситуацій та незнайомих людей» не працює, бо ти втікаєш від війни і навколо вийнятково небезпечна ситуація та незнайомці, почастішали тривожні звістки про сутенерів на кордонах, які прикидаються волонтерами та надавачами притулку.

Благодійна організація «Світло Надії» опублікувала пам’ятку для жінок, що перетинають кордон.

Перш за все, вимагати документи мають виключно офіційні особи при перетині кордону, в установах влади при оформленні статусу біженця. Якщо раптом ваш паспорт знадобився ще комусь – нехай роблять фото.

Фотографувати документи людей, які пропонують допомогу, номери авто, в які вас садять та надсилати рідним. Якщо з цим виникають проблеми – це поганий знак, варто відмовитись від такого сапорту.

Писати рідним про місце свого перебування.

Намагатися триматися хоча б невеликими групами (3-4 людей), навіть якщо група виникає виникла під час подорожі до кордону – бажано мати поруч людину-двох, на яких можна покластися або бодай покликати на допомогу.

Пам’ятайте, що нікому не можна сліпо довіряти, адже сутенер може бути і сутенеркою.