Волинь Новини

Які виплати можуть отримати ветерани та родини загиблих військових у Луцькій громаді

У Луцькій громаді функціонує комплексна Програма соціальної підтримки ветеранів війни та членів їхніх сімей на 2024-2026 роки. На її виконання у міському бюджеті передбачили 46 мільйонів гривень.

Читайте також: Кухар з Волині покинув проєкт «МастерШеф»

Про це Суспільному розповіла заступниця начальника відділу по роботі з ветеранами та членами їхніх сімей Луцької міськради Тетяна Кухарчук.

Зі слів посадовиці, станом на квітень 2024 року пільги за цією програмою отримують 452 людини, їхня кількість постійно збільшується.

«Членам родин загиблих захисників надаються такі види допомоги, як-от матеріальні виплати – це може бути виплата комплексної програми, передбачена на лікування, це може бути забезпечення відпочинку, забезпечення навчанням. Це може бути виплата допомоги на оплату комунальних послуг», – зазначила Тетяна Кухарчук.

Крім того, діти загиблих учасників бойових дій, інвалідів війни та військовослужбовців мають право на додаткову виплату за кошти місцевого бюджету у розмірі прожиткового мінімуму. Вона виплачується до 18 років, а за умови навчання дитини за денною формою навчання – до 23 років. На виконання цієї програми цього року виділили 15 мільйонів гривень.

Читайте також наші новини у Facebook