Новини

Один розвідувальний корабель: у ЗСУ розповіли про залишки Чорноморського флоту РФ

РФ вимушена розвідувати територію над Україною великої кількістю дронів, розповів речник Сил оборони півдня України Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону.

Читайте також: Оперативна ситуація на кордоні Камінь-Каширського району з білоруссю на ранок 27 квітня

Також він розповів про залишки Чорноморського флоту РФ станом на квітень 2024 року. Сказав наступне:

“У них немає іншого вибору (окрім як запускати дрони – авт.), це вимушена міра. Вони могли б використовувати для цього штатно розвідувальні кораблі, але він у них фактично залишився лише один. Ще два знаходяться за акваторією, а “Іван Хруст” отримав пошкодження обладнання. Втрата двох одиниць А-50, які викривали ситуацію на всій лінії зіткнення, недоступні також”.

Він також розповів про нічний удар РФ. За його словами, з території окупованого Криму ворог запустив ракету “Іскандер-К”.

“Задіяно було дві одиниці, це підводні човни. Вони є носіями крилатих ракет, кожен із них може мати на борту до 4 ракет. Можемо підтвердити, що вони їх застосували. Це третій підтверджений випадок застування військово-морськими силами крилатих ракет протягом понад пів року. Інформація ще верифікується, але переважна більшість цих ракет була збита, цілей вони не досягли”, – зазначив Плетенчук.

Читайте також наші новини у Facebook