Волинь Новини

«Вибивали» з військового 3000 доларів надуманого боргу: на Волині судитимуть злочинців

Зловмисники телефонували чоловіку із погрозами, навідалися у житло до потерпілого, а згодом постійно тероризували та били його.
«Вибивали» з військового 3000 доларів надуманого боргу: на Волині судитимуть злочинців
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На Волині перед судом постануть четверо членів злочинної групи, які «вибивали» із військовослужбовця 3000 доларів. Про це повідомляє Волинська обласна прокуратура.

Так, прокурори скерували до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення чотирма волинянами в складі організованої групи вимагання грошових коштів в умовах воєнного стану із застосуванням насильства (ч.4 ст. 189 КК України).

За даними слідства, 26-річний засуджений, який відбуває покарання у Маневицькій виправній колонії, та троє його спільників з волі упродовж травня-грудня 2023 року у місті Луцьку та Луцькому районі систематично вимагали у громадян грошові кошти в розмірі від 9 000 до 120 000 гривень під надуманими приводами про наявність у потерпілих боргів чи безпідставно звинувачуючи їх у розповсюдженні наркотичних засобів.

«При цьому частина коштів використовувалась для поповнення «злочинного общака», — додали у прокуратурі.

Наприкінці жовтня 2023 року вони вирішили «вибити» 3000 доларів надуманого боргу із військовослужбовця.

Спільники телефонували йому із погрозами, навідалися у житло до потерпілого, а згодом постійно тероризували чоловіка та били його.

У призначений день передачі коштів, 23 грудня 2023 року, в одному із закладів відпочинку у Луцьку зловмисників – двох 24-річних та 22-річного жителів обласного центру Волині – затримали правоохоронці.

Суд обрав трьом членам організованої групи, які до вчинення злочинів перебували на волі, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Організатор злочинів перебуває у місцях несвободи.

Його судитимуть також за поширення злочинного впливу (ч.3 ст. 255-1 КК України).

Читайте також наші новини у Facebook