Волинь Новини

Гектари землі, 2 мільйони готівкою та 4 мільйони зарплати: що задекларував очільник Поліського лісового офісу

Головний лісівник Волині та Рівненщини Олександр Кватирко вказав у декларації за 2023 рік 4,1 мільйона гривень зарплати, елітну автівку та кілька мільйонів гривень заощаджень.

Читайте також: На ринках Луцька з’явилася перша полуниця: ціна

Як повідомляє ВолиньUA про це пише Сила правди.

Декларацію про майно та доходи за 2023 рік Олександр Кватирко подав 29 березня 2024 року.

З нерухомості директор Поліського лісового офісу задекларував сімейний будинок в Гаразджі, де мешкає вже щонайменше 4 роки. Цей будинок має площу 245,7 квадратів та позначений у декларації як об’єкт незавершеного будівництва, що перебуває у власності дружини. До слова, в’їзд на його вулицю донедавна був обмежений для загалу через незаконно встановлені шлагбауми і дорожні знаки, але після звернення «Сили правди» поліція змусила їх демонтувати.

У декларації за 2023 рік Кватирко вказав також у власності три земельні ділянки: дві по 2,4 га та одну на 2,7 га в селі Галичани Мар’янівської громади. Одну з ділянок він передав в оренду підприємству «Волинь-Агроцентр».

Його дружині Мар’яні належать ділянка площею 12 соток в Гаразджі, квартира у Луцьку на 64,5 квадрати та складське приміщення площею 128,9 квадратів з навісом у Седлищі на Любешівщині. У 2020 році у тому ж населеному пункті на неї була зареєстрована ще й виробнича споруда (136,7 квадратних метра).

У власності родини Кватирків є елітна автівка «BMW X4» 2020 року випуску. Цей автомобіль головний лісівник Волині та Рівненщини вперше показав у декларації за 2022-й. Машину придбали в кінці року, саме тоді, коли Кватирко перейшов на нову посаду – очільника Поліського лісового офісу. Зареєстрували її на дружину Мар’яну. Транспортний засіб нібито обійшовся сім’ї у 724,7 тисячі гривень. Водночас за даними сайту з продажу авто вживані автомобілі цієї моделі коштують від 1,7 до 3 мільйонів гривень.

Та це, вочевидь, не єдина автівка Кватирків. Ще влітку 2020 року Центр журналістських розслідувань «Сила правди» зафіксував, що на подвір’ї, де мешкає сім’я посадовця лісової галузі, періодично з’являлося ще три авто: «BMW X1» (2018 рік випуску), «Volkswagen Multivan» і «Skoda Superb». А в місті його неодноразово бачили на придбаному за кошти Городоцького лісгоспу пікапі «Volkswagen Amarok». Жодна з цих автівок ніколи не була відображена у деклараціях чиновника.

За 2023 рік Державне підприємство «Ліси України» нарахувало Олександру Кватирку 4,1 мільйона гривень зарплати, або в середньому по 345 тисяч гривень на місяц. У той час як Президент України Володимир Зеленський за весь 2023 рік отримав меншу у 12 разів заробітну плату, ніж Кватирко – всього 336 тисяч гривень.

Також головний лісівник Волині та Рівненщини отримав від ДП «Ліси України» подарунок у негрошовій формі вартістю близько тисячі гривень, а також 10,7 тисячі гривень «додаткового блага». Від надання майна в оренду товариству з обмеженою відповідальністю «Волинь-Агроцентр» Кватирко отримав дев’ять тисяч гривень, а також мав 394 гривні нарахованих від «Приватбанку» у «Скарбничку».

Олександр Кватирко з 2018 року володіє корпоративними правами «Агрофірми Незалежність», його частка капіталу становить 0,2%.

Дружина Мар’яна у цей період заробила 5,17 мільйона гривень від підприємницької діяльності. Вона займається ресторанним бізнесом і надає послуги з харчування. Ще 38,4 тисячі гривень їй надійшло від страхової компанії «Арсенал Страхування». Окрім того, їй нарахували 151 гривню відсотків за банківськими програмами.

У підсумку офіційний дохід сім’ї посадовця у 2023 році сягнув 9,37 мільйона гривень.

Серед заощаджень за 2023 року Олександр Кватирко задекларував 1,8 мільйона гривень готівкою та 114,4 тисячі гривень на рахунку у «Приватбанку». Його дружина має 20 тисяч доларів готівкою, а також 106 тисяч гривень та 10 євро на рахунках в «Ощадбанку», «Приватбанку» та «ОТП банку».

Читайте також наші новини у Facebook