Новини

Ваш родич у біді: шахрай видурив у жінки $7 тис.

У Києві шахрай за схемою “родич у біді” видурив у жінки $7 тис.

Аби зробити операцію й врятувати життя родича, вона віддала незнайомцю усі заощадження, повідомили у відділі комунікації поліції Києва.

“На спецлінію 102 від жінки надійшло повідомлення про те, що у квартирі на вулиці Плеханова невідомий шляхом обману заволодів її грошима. На місце події оперативний черговий направив слідчо-оперативну групу. Поліцейські встановили, що зловмисник зателефонував до жінки та повідомив, що її син нібито потрапив у лікарню. Аби зробити операцію й врятувати життя родича, потрібні гроші. Пенсіонерка повірила незнайомцю, коли той до неї прийшов, й віддала усі заощадження, а це – 7 тисяч доларів США”, – сказано в повідомленні.

 

Шахрай за схемою "родич у біді" видурив у жінки  тис.

За словами начальника сектору відділу кримінальної поліції Дніпровського управління поліції Віталія Скоріна, правоохоронці опитали потерпілу та почали відпрацювання отриманої інформації.

“Після перегляду записів із вуличних камер відеоспостереження ми встановили особу й місце знаходження правопорушника та затримали його в одному з київських готелів. Він – уродженець Луганської області, 1985 року народження, раніше судимий за аналогічні злочини. На момент вчинення злочину перебував у розшуку Солом’янським управлінням поліції за шахрайство”, – розповів Скорін.

Афериста спіймали протягом доби. Йому оголосили про підозру і обрали запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави 42 500 тис. грн. Шахраю загрожує до 3 років позбавлення волі.

Leave a Comment