Новини

Українці отримали урізані субсидії: суми різко скоротилися

В Україні в березні сім’ї, які опалюють свої будинки і квартири газом, отримали субсидії, розмір яких майже у два рази менший. Це пов’язано зі зміною тарифу на газ. Як роз’яснили OBOZREVATEL на гарячій лінії Кабінету міністрів, у деяких областях тарифи на газ знизили на 40% (у лютому порівняно із січнем), тому різко знизилися і розміри субсидій.

“Субсидія надається на норматив споживання. Чим вищі тарифи, тим більша субсидія”, – пояснили в уряді.

Зазначимо, прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив розробити новий механізм призначення субсидій, за якого допомогу зможе отримати більше українців. Окрім того, глава Кабміну заявив, що потрібно розробити також пропозицію для тих, хто вже накопичив борги за комуналку і не може самостійно їх виплатити.

У держбюджеті на 2021 рік уряд заклав на субсидії 36,6 млрд грн – майже на чверть менше, ніж роком раніше, вдвічі менше, ніж, наприклад, було виділено у 2018-му.

Тенденції до зниження державних видатків на субсидії спостерігаються із року в рік. І це видається логічним: доходи громадян ростуть, кількість звернень по державну допомогу зменшується. Тож і грошей потрібно менше.

Leave a Comment