Важливо Новини

Як варто взимку користуватися кондиціонером в авто: поради автолюбителям

Автомобільні кондиціонери асоціюються в першу чергу з літом і спекою. Проте, настання холодів – не привід забувати про них до наступного літа.

AutoOboz вирішив розповісти, як правильно користуватися кондиціонером у зимовий період.

Отже, як саме варто готувати кондиціонер до зими.

До настання холодів необхідно зробити системі кондиціонування “генеральне прибирання”. Якщо цього не зробити, в пилу, пилку і частинках сміття, які потрапляють в радіатори і фільтри системи очищення повітря разом з повітрям з вулиці, почнуть розмножуватися бактерії і грибки. В результаті перше ж весняне включення кондиціонера замість приємної свіжості подарує вам абсолютно інші відчуття.

Багато автолюбителів намагаються вирішити проблему неприємного запаху в салоні використанням спеціальних антисептичних спреїв. Але вони краще підходять як профілактичний захід і рятують не від усіх проблем. Так, якщо засмічено дренажний отвір випарника, спреєм його не прочистити. Тому один-два рази на рік кондиціонер потрібно чистити, а салонні фільтри-міняти.

Автомобільний кондиціонер потрібно вмикати взимку, адже вузли системи кондиціонування потребують мастилі. Тут виступає холодоагент, що циркулює трубками кондиціонера. Якщо система простоює і не діє, тонка масляна плівка стікає вниз, залишаючи деталі без захисту. Під час наступного вмикання якийсь час система буде працювати “всуху”, що загрожує її деталям передчасним виходом з ладу через підвищене тертя і забруднення частинками сміття.

Щодо періодичності вмикання кондиціонера взимку, то це потрібно робити не рідше ніж раз на місяць, а ще краще кожні 2-3 тижні. Необов’язково надовго, достатньо кількох хвилин, щоб відновився шар мастила на деталях системи кондиціонування. Але головне, не забудьте перед включенням кондиціонера гарненько прогріти повітря в салоні за допомогою грубки, інакше він просто не запуститься.

Ці, здавалося б, прості правила допоможуть уникнути певних проблем із кондиціонером та подовжити його експлуатацію.

Leave a Comment