Волинь Новини

Відпочинок на Шацьких озерах: які документи повинні мати гості краю

У контрольованих прикордонних районах, гості в’їжджають перебувають, проживають або пересуваються в його межах на підставі документів, що посвідчують їх особу.

Читайте також: Ще в 14 будинках у Луцьку обладнають теплові лічильники. Адреси

Журналісти Район.Шацьк направили запит прикордонникам, аби дізнатися, чи необхідні спеціальні дозволи для відпочинку на Шацьких озерах, які розташовані в прикордонному контрольованому районі.

Прикордонникам не потрібна інформація, в тому числі персональні дані про гостей та відвідувачів баз відпочинку, для виконання покладених на 6 Волинський прикордонний загін функцій. Також прикордонники не направляли ніяких запитів щодо отримання такої інформації.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 27.07.1998 № 1147 «Про прикордонний режим» спеціальні дозволи необхідні для перебування по на ділянці місцевості вздовж державного кордону 5 кілометрів, де встановлюється «прикордонна смуга» та де діють певні режимні обмеження.

Однак, як зазначено у постанові, населені пункти й визначені органами місцевого самоврядування (за письмовим погодженням з органом Державної прикордонної служби України) місця масового відпочинку населення до прикордонної смуги не включаються, відповідно режимні обмеження визначені для прикордонної смуги там не діють.

Крім того, не потрібні дозволи для руху автомобільним транспортом по дорогах загального користування державного значення, перелік яких визначено у Постанові Кабінету Міністрів України від 15.12.2023 № 1318 «Про затвердження переліку автомобільних доріг загального користування державного значення».

У контрольованих прикордонних районах (в межах Волинської області це – Камінь-Каширський, Ковельський та Володимирський райони) дозволи не потрібні – громадяни України, іноземці та особи без громадянства в’їжджають у контрольований прикордонний район, перебувають, проживають або пересуваються в його межах на підставі документів, що посвідчують їх особу.

Читайте також наші новини у Facebook