Важливо Волинь Інтерв’ю

«Якщо існуватиме небайдуже суспільство – тоді ніхто ніколи нас не завоює» – Павло Клімкін

Павло Клімкін – відомий український дипломат і державний діяч, міністр закордонних справ України 2014-2019 років. Мабуть, він єдиний, з дипломатів, який очолював МЗС України понад 5 років.

Журналістам “Волиньinfa” вдалося поспілкуватися з екс -міністром про подальші плани та власне бачення, щодо існування України.

Ваші подальші плани?
Зізнаюсь, планів чимало. Зокрема, я займаюсь проєктами зовнішньої політики в сфері освіти та урбаністики. Також, не маю намір відмовлятися від політичних  речей. Я вважаю, що завжди необхідно зробити паузу. Зокрема, необхідно подивитися на життя з іншого боку, отримати нове натхнення і крокувати вперед. Те, що я піду вперед – однозначно.
Що повинен зробити  кожен українець, щоб держава стала ще на крок кращою?
Насамперед, бути небайдужим. Якщо ти будеш байдужим – ти ніколи нічого не зробиш. Якщо ти знаєш, що сьогодні тобі потрібно щось зробити – ти вартий. Окрім цього, додаю, якщо громадянин прокидається зранку і думає про те, що він мусить  зробити щось для України – значить, це політична правильна позиція. Якщо ти береш участь в суспільному житті – все не марно. Якщо існуватиме небайдуже суспільство – тоді ніхто нас ніколи не завоює.
Побажання читачам «Волиньinfa»
Ви найкращі. На мій погляд, волиняни мають зрозуміти, що у суспільному житті України вони мають відігравати велику частину. Додаю, ви класні, проте, подекуди, непомітні. Зробіть усе можливе, щоб вас усі знали, адже, ви на це заслуговуєте!

АНАСТАСІЯ НІКОЛАЄВА

Leave a Comment