Важливо Волинь Новини

«Тих, хто чинить великий опір просто закидають в машину, і вивозять, десь локалізовують», – Пустовіт про підприємців

В.о. Луцького міського голови Григорій Пустовіт під час сесії Луцької міської ради розповів хто повинен проводити демонтаж контейтерів на Центральному ринку і що буває з тими, хто чинить непокору.

Публікуємо заяву без змін:

«Не може поліція визначати, які рішення виконувати, а які не виконувати.
Не може поліція стояти збоку, осторонь того коли створюється проблеми для представників органів місцевого самоврядування, які виконують свої обов’язки. Не можуть вони осторонь стояти і дивитися, як їм перешкоджають і не робити ніяких кроків, не впливати на ситуацію.
Це не муніципальна варта повинна робити. Це повинна робити поліція. От приклад Києва, де поліція просто приходить, посеред білого дня, поліція відтісняє підприємців, і тих хто чинить великий опір вони просто закидають в машину, і вивозять, десь вивозять, мммм, локалізовують , так скажемо (сміх в залі). Локалізовують їх, локалізовують повністю. Треба було підібрать правильне слово. Підібрав – локалізовують.
Локалізовують найбільш активних і зносять ці конструкції, і ніхто не питає. Є рішення міської ради. Все. І ніяка муніципальна варта цим не займається, а поліція цим займається. Поліція вносить, організовує забезпечення. Ми для поліція на сьогоднішній день створили гарні умови роботи. Тому що муніципальна варта виконує за поліцію величезний відсоток роботи. І ми про це сьогодні повинні говорити. Ми сьогодні створили всі умови, те що робить сьогодні муніципальна варта, повинна робити поліція. І ми фактично розв’язали їм руки. Шановні наводьте порядок, в місті, боріться з наркоманією, боріться з злочинцями, ми на себе взяли величезний шмат чорнової роботи, але тієї роботи яку має робити поліція. Якщо ми вже будемо говорити.
Тому в даному випадку ми підтримуємо економічно, правильно Сергій Володимирович говорить, ми підтримуємо їх економічно, ми розуміємо, що ми не можемо бути опонентами, і ми в жодному разі не опоненти. Але в даному випадку, ми розуміємо, що Олег Борисовичу доведеться в тій ситуації, коли керівництво обласної поліції зайняло позицію, яку, яка викликала питання у нас і у багатьох інших людей, посадових осіб. Я не хочу пов’язувати певні кадрові зміни ні з чим, я не знаю чому вони приймались і як приймались. Але хочу сказати, що такі речі не припустимі, коли поліція визначає оцей Закон ми виконуємо, а цей не виконуємо. Закони, а рішення міської влади на території міста це Закони, вони повинні виконуватись».

Leave a Comment