Волинь Новини

Гуркіт та дим: на Волині мешканці села потерпають від сусідства підприємства. Фото

Мешканці села Бахів Дубівської громади звернулися із колективною скаргою до Державної екологічної інспекції у Волинській області. Вони вкрай обурені роботою деревообробного підприємства ТОВ «ДПП Ресурс», яке здійснює цілодобову діяльність у приміщеннях колишніх корівників.

Через близьке розташування будівель корівників до житлових будинків, селяни потерпають від цілодобового гуркоту обладнання. Рівень шуму можна порівняти із залізничними коліями, по яких постійно рухаються вантажні потяги, – пише Ковель медіа.

 

Цей звук підсилюється у вечірню пору і триває всю ніч. Неможливо спілкуватися на своєму подвір’ї, не підвищуючи голос, а про те, щоб відкрити вікно для провітрювання – взагалі немає й мови, зразу чути гуркіт підприємства – йдеться у скарзі до екологів.

Через шум, який лунає з даного підприємства, жителі села Бахів, під час повітряної тривоги, не чують звуки сирени, що створює додаткову небезпеку для життя під час воєнного стану.

Також дуже турбують людей і викиди у повітря. А саме: дим, який періодично вкриває все село та тирса, запах якої постійно присутній у повітрі, яким мешканці дихають. Виходячи з того, що є запах – є і викиди самої дрібної тирси у вигляді пилу, який вкриває дахи будинків та споруд, машини, що припарковані за межами підприємства, землю.

Ці факти викликають дуже сильне занепокоєння за життя та здоров’я нас та наших дітей. Постійний монотонний шум дуже впливає на нервову систему та чутливість слуху; дрібна тирса, що попадає в наші легені може викликати невиліковні захворювання дихальної системи, алергії та астму. Тирса, що розлітається з повітрям, створює високу пожежну небезпеку.

А ще транспортні засоби, які здійснюють перевезення товару даного підприємства, руйнують автодорогу до села – пишуть жителі Бахова.

Мешканці села стверджують, що неодноразово зверталися до власника підприємства, сільського голови та правоохоронних органів з цією проблемою, але ніяких результатів не отримали.

Ми вимагаємо вжити заходи, направлені на убезпечення жителів села від діяльності даного підприємства. А якщо це не є можливим, тоді припинити діяльність підприємства на території села – наголошується у колективній скарзі.