Волинь Новини

У селі на Волині діти збирають гроші на авто для військових

У селі Новостав Боратинської громади місцеві школярі організували благодійну акцію: встановили на дорозі імпровізований блокпост, де водіїв, котрі зупинялися, просили долучитися до збору коштів на автомобіль для військових.

Як повідомили на Facebook-сторінці Боратинської тергромади, “дитячий” патруль зустрічав водіїв на відрізку дороги Новостав – Голишів із кодовим словом “паляниця”.

Як розповіла мама одного з учасників акції, жителька села Новостав Ірина Рихлюк, її син Олександр та інші діти у складі свого “підрозділу” найближчим днями знову вирушать на “завдання”.

“Хлопцям (військовим – ред.) дуже потрібний автомобіль, тож ми кинули клич у Фейсбуці серед жителів нашої громади. Дітей теж почули, що є потреба у коштах і вирішили допомогти у свій спосіб. Ідея виявилася доволі дієвою”, – каже жінка.

блокпост діти в селі

Фото: Facebook/Боратинська громада

Завдяки такій акції школярі вже зібрали 1 000 гривень, котрі передали батькам. Збір коштів на машину для військових триває. “Цю суму ми долучимо до інших коштів, які вже надійшли нам на картку і використаємо для придбання авто нашим військовим”, – додала Ірина Рихлюк.