Волинь Новини

ВНУ налагодив співпрацю з німецьким університетом

Волинський національний університет імені Лесі Українки та Evangelische Hochschule Berlin підписали меморандум про співпрацю, який є компонентом програми EHB до програми фінансування «Україна цифрова» DAAD (Німецької служби академічних обмінів) для підтримки навчальних онлайн-платформ українського університету під час війни.

Очільник ВНУ імені Лесі Українки, професор Анатолій Цьось підписав меморандум 25 травня, а ректор Evangelische Hochschule Berlin, професор, Dr. Sebastian Schröer-Werner – 8 червня в Берліні.

Меморандум – це будівельний блок для предметної наукової та технічної співпраці між EHB та ВНУ імені Лесі Українки. Його мета – забезпечення обміну досвідом і здійснення професійної мобільності між викладачами та студентами цих університетів. ВНУ імені Лесі Українки – один із трьох партнерів Evangelische Hochschule Berlin щодо співпраці в Україні, для яких EHB подав заявку до DAAD по програмі фінансування «Україна цифрова», яка має на меті генерувати кошти для розвитку електронних платформ навчання, незважаючи на війну.

меморандум

Ректор Анатолій Цьось зазначив: «Співробітництво з Evangelische Hochschule Berlin для нашого Університету надзвичайно важливе, особливо в умовах війни. Ми цінуємо підтримку партнерів і щиро вдячні ректорові, Dr. Sebastian Schröer-Werner і координаторові проєкту Аллі Коваль. Дуже приємно, що професор EHB, доктор Алла Коваль – випускниця нашого Університету. Вона налагодила зв’язок зі своєю аlma mater і зараз відповідає за концепцію та дизайн цифрового навчання. Упевнений, що цей проєкт буде успішним».