Блоги Важливо Волинь Новини

«А з собакою можна?» або мій перший раз у луцькому «МакДональдзі» (фото)

Нещодавно Луцьк сколихнула довгоочікувана подія: у місті з‘явився перший «МакДональдз». Про шалені черги та ускладнений рух поблизу ТРЦ «ПортCity» в коментарях у фейсбуці не висловився лише лінивий, тож журналісти Волинь#infa вирішили дізнатися, чи такий той «Мак», як його малюють, і вирушили в заклад.

Живі черги і МакДрайв

На годиннику 20:35, людей чимало… Змирилися, видихнули, чекаємо. І як на диво, через хвилин 5, ми опиняємося біля входу. Жива черга рухається стрімко, МакДрайв теж не відстає (якщо раптом ви задавались питанням: «а як швидше?», відповідаю: чуттєвої різниці не помітила, хіба справа комфорту).

Нас радо зустрічає охоронець і нагадує про масковий режим. Якщо в місцевих мінімаркетах можна «оминути» карантинні обмеження, то в «МакДональдзі» так не вийде — муніципальна поліція пильно стежить і штрафує.

Перше замовлення: ціна та калорійність вечері

Переступивши поріг закладу, я була впевнена, що і всередині людей тьма. Дивитись на касу було страшно. Але боїшся вовка… не ходи в «МакДональдз»; йду до терміналу самообслуговування з безготівковою оплатою. Переді мною дві людини. Кинула оком на меню, приблизно вирішила, що замовлятиму. Ну і звісно, підійшовши до терміналу, пригадую, що з собою лише готівка.

Йдемо до каси. На щастя, вона вільна. Прошу МакЧікен Прем‘єр (не меню з кількома позиціями, а бургер).

Далі діалог з працівницею приблизно такий:

⁃ МакЧікен Рол?
⁃ Нє, не рол, бургер.
⁃ Бургер?
⁃ Так.
⁃ А в нас такого немає.

*розгубилась, бо в меню його не бачу, стою червона; а раптом дійсно немає, я щось наплутала*

Але в результаті все окей: і бургер знайшли, і замовлення склали.

Два бургери, шість нагетсів, велика та маленька картопля фрі, три соуси, капучино і маленька Кола обійшлися нам в 341 грн.

Як дівчинка, яка постійно худне, хочу порахувати калорії. Розумію, що вечеряти фаст-фудом ненайкраща ідея, але ж цікаво було, як воно в Луцьку.

МакЧікен Прем‘єр 464 ккал + маленька картопля фрі 231 ккал + ЧікенМакНагетс 3 шт 133 ккал + соус кисло-солодкий 41 ккал + соус карі 42 ккал + капучино класік 130 ккал = 1041 ккал о дев‘ятій вечора… Для людини, яка харчується на 1200 ккал за день, якось забагато, правда ж?

Що про фаст-фуд каже педіатр?

У легендарному «МакДональдзі» багато дітвори, бо
а) фаст-фуд – це смачно
б) Хеппі Міл (дитячий набір з іграшкою)

Їжа швидкого приготування не зовсім здорова, але що робити, коли діти просять? Педіатрка Галина відповідає, що їсти таке можна, але не частіше, ніж раз на місяць.

“Вживати таку їжу в раціон інколи можна. Звісно, не часто й не з самого народження. Дитині має бути мінімум 5 років. Забороняти – не зовсім добре. Ось піде та крихітка на день народження до друга, приміром. Скуштує там щось незвичне, і як варіант – проблеми з шлунком. Тому створювати “тепличні” умови – ненайкраща позиція. Привайте любов до здорової їжі. А в «МакДональдзі»  уникайте соусів і зменшуйте порції”, – пояснює лікарка.

«А з собакою можна?»

Рухаємось далі. Фотографую інтер’єр закладу, випадково стаю свідком розмови двох жіночок.

⁃ А з собакою можна?
⁃ Та нє, це ж заклад харчування… Але вона маленька, не знаю.

Журналісти Волинь#infa вирішили поспілкуватися на цю тему з юрисконсультантом Адвокатського об’єднання «Легарт». Пан Олег зазначив, що власникам котів і собак таки не дозволяється приводити тварин (окрім собак-поводирів) у приміщення закладів харчування (крім спеціалізованих).

Як коментують ситуацію у службі підтримки «МакДональдз»?

У ресторанах «МакДональдза» теж діє заборона, тож нам пропонують зафіксувати скаргу і дають контакти закладу в Луцьку.

Переваги та недоліки луцького «МакДональдзу»

Журналісти Волинь#infa поцікавились у відвідувачів закладу, чи виправдав популярний ресторан фаст-фуду їхні очікування.

Приміром, Дмитро незадоволений, оскільки порівнює з європейськими закладами цієї ж франшизи.

«Порівняно з Європою – небо і земля. Все через наш дикий народ. Тут мінус один – голодні люди. До того ж немає доставки від Макделіверлі», – розповідає Дмитро.

А ось для Олексадра теж не було якогось ефекту «вау»:

«Нічого особливого, звичайний «Мак» як і скрізь. Черга рухається швидко. Правда, замовлення дещо довго готуються, але можна зрозуміти, бо заклад щойно відкрився», – говорить Олександр.

А Марія заїжджала на МакДрайв скуштувати морозиво.

«З плюсів – швидко та смачно, а мінус один – черга», – зазначає Марія.

Сергій поділився враженнями про кухню:

«Біг мак мені не зайшов, а ось Біг тейсті – ракета! І звісно, особлива Кола… Я ось п‘ю – і це зовсім інший смак».

То які підсумки?

У «МакДональдзі» неймовірно смачна Кола та свіжі продукти. Відвідати хоча б раз – варто. Погоджусь, що «Мак» – то швидше про атмосферу, аніж про їжу, але перекусити з друзями, потеревенити за чашкою кави в новому закладі – ідея чудова!

P.S. обов’язково спробуйте Колу!
P.S. 2 а ще там є вівсянка без наповнювачів 🙂

Leave a Comment