Волинь Новини

Чим замінили сосиски і напівфабрикати у шкільних їдальнях Луцька?

Сосиску і напівфабрикати у шкільних їдальнях Луцька замінили на натуральне м’ясо, рибу, а також додали більше овочів та фруктів.

Про це у коментарі власкору “ВолиньUA” розповіла директорка Луцького комбінату шкільного і студентського харчування Світлана Шмід.

“Ми не використовуємо ковбаси, сосиски, інші напівфабрикати у школах Луцька ще з 1 січня цього року. Замінили їх на натуральні та більш корисні продукти. Це м’ясо, риба, овочі, фрукти. Також у випічку додається менше масла, цукру, солі. Ми обслуговуємо усі школи Луцька, крім 14 та 21-ої. Тож за меню у цих закладах я сказати нічого не можу. Меню затверджується на півріччя”, – повідомила очільниця комунального закладу.

Світлана Шмід зауважила, що заміна деяких продуктів вплинула на ціну харчування. Адже натуральні продукти коштують дорожче.

“Нам важко. Але підприємці йдуть на порозуміння. Ми працюємо з ними за оптовим принципом. Це дозволяє економити і не підвищувати поки що ціну. Тендер діє до 31 грудня і наш комбінат має його виконати та витримати усі умови, включаючи калорійність продуктів”.

Leave a Comment