Волинь Новини

Меморіал – не парковка: у Луцьку придумали, як боротися із водіями-порушниками. ВІДЕО

У Луцьку муніципали вигадали, як боротися із горе-водіями, які лишають свої автомобілі просто на місці увіковічнення пам’яті. Найближчим часом тут планують встановити обмежувачі руху.

Як мунварта виганятиме водіїв, які паркуються на меморіалі, і чому деякі лучани виправдовують такі порушення – у сюжеті 12 каналу.

Частина Меморіалу вічної слави часто-густо перетворюється на суцільну парковку.  Деякі водії лишають тут машини на кілька хвилин, а окремі простоюють і по пів дня.

І хоч місце увіковічнення пам’яті – не територія для паркування, деякі лучани вважають, що таке порушення можна пробачити. Кажуть: із роками кількість автомобілів у місті збільшується, а от місць для парковки – ні.

Тим часом муніципали разом із департаментом ЖКГ планують вдатися до конкретних дій.

«Ми звернулися до департаменту ЖКГ Луцької міської ради з такою ініціативою, щоб підійти до цієї проблеми комплексно: не лише штрафувати тих водіїв, які там паркуються, а й встановити обмежувачі, щоб туди взагалі на тротуар не могли заїжджати автомобілі», – розповів заступник директора департаменту муніципальної варти Роман Кулик.

Деякі лучани вважають, що двійко припаркованих на меморіалі авто – не настільки масштабна проблема, як десятки тих, що щодня залишають на кілька метрів далі, поблизу будинку панахиди та СБУ.

Заступник директора мунварти пояснює: якщо паркуватися згідно з ПДР, то нічого страшного в цьому немає.

«Якщо вони лишають щонайменше два метра для проходу пішоходів. Багато хто цим користується, тому якщо таке паркування є, то притягнути до відповідальності водіїв неможливо», – пояснює Роман Кулик.

А от водіям-хитрунам, які залишають свої авто при в’їзді на меморіал, платити штрафи таки доведеться, щоправда, недовго. Обмежувачі встановлять уже найближчим часом.

1 коментар

Leave a Comment