Волинь Новини

Відомо, кого з посадовців Волинської ОДА підозрюють у розкраданні понад 1 млн гривень

Відоме ім’я посадовця Волинської ОДА, якому оголосили підозру у розкраданні 1,2 мільйона гривень, призначених для будівництва амбулаторій в області.

Про це ІА Волинські Новини стало відомо з власних джерел.

Мова про заступника директора департаменту інфраструктури Волинської обласної державної адміністрації, начальника управління капітального будівництва Івана Корчука.

Раніше Іван Корчук очолював ДКП «Луцькводоканал», утім, у листопаді 2018 року його звільнили з посади.

До слова, у жовтні 2015 року стало відомо, що тоді чинний керівник «Луцькводоканалу» обікрав підприємство на 1,7 мільйона. Ці гроші, отримані від держави, підприємство нібито сплатило за послуги, які надані не були. Договори з київськими фірмами укладав, власне, очільник КП Іван Корчук.

За фактом розкрадання мільйонів керівництвом «Луцькводоканалу» відкрили кримінальне провадження.

Щоправда, після виходу публікації КП «Луцькводоканал» розмістило на своєму сайті спростування інформації про розкрадання коштів та надало свої пояснення з цього приводу. До слова, таке ж саме спростування з’явилось і на сайті міської ради. У ньому, зокрема, йшлося про те, що гроші були сплачені ПП «Велідіт» та ТзОВ «Аквагруп» за надання інформаційно-консультаційних (посередницьких) послуг, які нібито допомогло підприємству погасити заборгованість перед ПАТ «Волиньобленерго», і що такі послуги дійсно надавалися.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що заступник директора одного з департаментів ОДА та керівництво афілійованої компанії генпідрядника роздерибанили понад мільйон гривень з держбюджету. Їх Уряд України взяв під особисті гарантії в кредит у Європейського банку. Кошти виділяли на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості. Як додають у поліції Львівщини, частину робіт генпідрядник виконав не у повному обсязі, частину взагалі не виконав. Чиновнику Волинської ОДА та керівництву фірми підрядника повідомили про підозру.

Leave a Comment