Волинь Новини

Збір урожаю: як на Волині копають картоплю

Як відомо, наступила осінь, а це означає, що селяни почали збирати врожай картоплі. Цьогоріч і дощило, і парило, а це неабияк вплинуло на врожай. Відповідно і на ціну: за картоплю, як і раніше, цінять небагато.

Чому, знаючи це, волиняни продовжують садити гектари картоплі – дізнавалися журналісти 12 каналу. Вони поїхали у Шацьку громаду, аби показати вам, як тут збирають картопляний урожай.

Цього року, кажуть, вродила непогано, але були й врожайніші роки.

Вплинула на врожай і погода. Друга половина літа була дуже дощовою, місяцями випадала рекордна кількість опадів. Тож поля буквально потопали у воді. А після цього прийшла посуха і спека. Через це частина врожаю згнила просто на полях.

До слова, цьогоріч на Волині засадили близько 80 тисяч гектарів картоплі. Експерти, своєю чергою, додають, що без картоплі волиняни не лишаться. Погода критичною не була та й засаджені площі чималі.

Для того, щоб зібрати врожай, люди важко працюють на полі весь день. Втім, за свою працю отримують не так багато. Продавати картоплю, кажуть люди, невигідно – у селах закуповують по 4-5 гривень за кілограм. У Луцьку купують по 4, а реалізовують по 6. Втім, люди продовжують вірити, що ціна на бульбу все ж підніметься  і важка праця не буде марною.

Leave a Comment