Волинь Новини

У Луцьку скаржаться на режим роботи реабілітаційного центру для дітей

У Луцьку батьки дітей з інвалідністю, котрі отримують послуги в державному центрі комплексної реабілітації “Пролісок”, просять поліпшити інфраструктуру закладу та продовжити щоденне перебування дітей, яке через пандемію скоротили спершу до двох годин, а пізніше обмежили перебування дітей до чотирьох на день.

Аби обговорити ситуацію, 4 серпня в “Проліску” організували збори за участю батьків та дирекції центру реабілітації. На зустріч прийшли майже 30 батьків, – повідомляє Суспільне.

Лучанка Олена Павлюк зазначила, що у закладі необхідно збільшити кількість пандусів, адаптувати роздягальні у кожній групі для дітей на візках і встановити інклюзивний майданчик на вулиці.

“Дітей немає де переодягнути. В групі їх переодягають, але щоб до групи дійти, треба перезутися і зняти верхній одяг. Тут потрібно це зробити, а змоги немає. Навіть у групі немає місця, а якщо діти на колясці – це неможливо”, – говорить жінка.

 

Зі слів лучанки, через обмежений графік роботи центру не може влаштуватися на роботу. Свого п’ятирічного сина Артема впродовж місяця водить на масаж та заняття з лікувальної фізкультури. Заняття тривають годину, а реабілітаційний курс повторюється щодва місяці.

Не може влаштуватися на роботу через скорочений час роботи “Проліска” та відсутність харчування для дітей волинянка Наталія Шевчук. Її 12-річний син Данило впродовж 10 років отримує послуги в реабілітаційному центрі.

Детальніше – у сюжеті Суспільного.

Leave a Comment