Волинь Новини

У Луцьку штрафуватимуть водіїв за зупинку на вузьких вуличках: де тепер не можна паркуватися. ФОТО

У Луцьку муніципали штрафуватимуть водіїв за зупинку на вузьких вулицях, якщо їхнє авто неможливо буде об’їхати.

Про це повідомили на сторінці департаменту муніципальної варти Луцької міської ради у фейсбуці, пише ІА Конкурент.

За зупинку транспортного засобу таким чином, що здійснити зустрічний роз’їзд або об’їзд транспортного засобу неможливо, передбачений штраф у розмірі 680 грн, відповідно до п. 15.9 «ж» ПДР України, ч. 3 ст. 122 КУпАП

Такі порушення інспектори з паркування систематично фіксують у центральній частині міста, на вулицях Пушкіна, Крилова, П’ятницька Гірка.

«Відповідно до вимог ПДР, зупинку та стоянку на дорозі потрібно здійснювати у спеціально відведених місцях чи на узбіччі. Якщо ж вони відсутні – дозволено зупинити авто біля краю проїзної частини. Слід зробити це якомога правіше, аби не перешкоджати іншим учасникам дорожнього руху.

Неправильно припарковане авто не лише створює перешкоди іншим учасникам дорожнього руху, але й погіршує видимість та може спричинити дорожньо-транспортну пригоду. Та, на жаль, не усі керманичі пам’ятають про правила зупинки і стоянки та дотримуються їх.

Окрім цього, транспортні засоби не дозволяється ставити на проїзній частині у два і більше ряди», – пояснили у муніципальній варті.

За нехтування правилами зупинки та стоянки передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу 680 грн.

Leave a Comment