Важливо Новини

На банді, яка катувала жінку праскою, низка злочинів: подробиці та відео затримання

На банді, яка катувала в Харкові жінку праскою, ще низка злочинів.

Із вогнепальною та холодною зброєю вони здійснювали жорстокі напади і на будинки і на офісні приміщення. Вимагаючи гроші та цінності, зв’язували та катували потерпілих, зокрема праскою. Попередньо загальна сума збитків становить понад $200 тис. Група з чітким розподілом ролей кожного учасника діяла упродовж тривалого часу. Про це повідомив голова Національної поліції Ігор Клименко, передає GazetaUa.

“Ця група скоїла ряд жорстоких злочинів на території держави, працювала достатньо жорстко та агресивно. Під час злочинів поводилися достатньо зухвало, влаштовували погроми, катували людей, зокрема розпеченою праскою, перед цим прив’язуючи скотчем до стільця”, – повідомив Ігор Клименко.

Раніше судимі за вчинення аналогічних злочинів на території України зловмисники мали спеціальну фізичну підготовку, ретельно готувалися та планували кожний злочин.

“Група достатньо ретельно готувала свої злочини та потім скоювала їх за затвердженим сценарієм. Більше десяти автомобілів, які використовувалися під час скоєння цих злочинів, після розбою спалювалися. Як і всі речові докази, які потім могли якимось чином вивести на це угруповання”, – сказав Клименко.

Члени угруповання вивчали спосіб життя потенційних жертв, їхнє матеріальне становище, поведінку, зв’язки, перебування поза межами дому. Усі напади скоювали зазвичай у вечірній або нічний час. Відомо про причетність групи до вчинення кількох розбійних нападів на території Львівської, Івано-Франківської, Закарпатської та Харківської областей. Точна сума збитків наразі встановлюється.

Поліцейські перевіряють причетність цієї групи до скоєння інших злочинів. Тривають слідчі дії. Зловмисникам може загрожувати до п’ятнадцяти років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Нагадаємо, лучанин із групою осіб скоїли злочин – побили, пограбували та катували праскою літню жінку.

 

Leave a Comment