Важливо Новини

Розповіли, хто стане президентом після Зеленського

Найімовірніше, наступним після Зеленського стане людина з його оточення або з тих, які сприяли його приходу до влади міркує в інтерв’ю журналу “Країна політичний анаділтик “Демініціатив” Петро Бурковський, пише GazetaUA.

“Об’єднати навколо політика може лише успіх, який буває різним. Володимир Путін теж успішний політик – спромігся об’єднати навколо себе репресивні органи, примусити до лояльності олігархів. На іншому полюсі – Ангела Меркель. Вона не лише об’єднала німців, але й більшість своїх політичних опонентів соціал-демократів у тривалій коаліції. А до того вони були запеклими опонентами християнських демократів з 1950 років. Завдяки Меркель Німеччина вийшла зміцненою з кризи 2008 року. Її політична потужність була навіть більшою за економічну. Виникає питання, де в цій системі координат Зеленський? Якого успіху хоче досягти?” – говорить Бурковський.

Поки що його суперники роблять помилки частіше, ніж він, додає.

“Сам виглядає пересмішником. Може вдавати і Путіна, і Меркель. Так можна навіть ще одні вибори виграти, але це не має нічого спільного з успіхом і об’єднанням країни. Якщо так триватиме, то Зеленський ризикує стати сходинкою для більш рішучого гравця. Не думаю, що це буде проросійський політик”.

Недавно “Демініціативи” запитували людей, кого вважають найбільшим союзником України.

“Росію назвали лише 10 відсотків. Трохи більше 5 назвали Білорусь, а другою – Росію. Тобто, 15 відсотків – максимальна база “руского міра” в Україні. З таким результатом виборів не виграти. Це буде такий самий політик, що “і вашим і нашим”, який буде говорити популістські гасла і матиме імідж сильної руки. У серпневому опитуванні торік майже більшість українців погодилися, що можна навести порядок в країні лише сильною рукою. Новим лідером також не стане людина з високим антирейтингом, доводять наші опитування, КМІСу та Центру Разумкова. Таким політикам буде важко буде перетворити Зеленського на свою сходинку. Можуть прийти до влади у випадку надзвичайної кризи”.

Leave a Comment