Волинь Новини

На Волині створять армію громадських інспекторів з охорони довкілля

Як стало відомо, у Дубівській громаді збирають армію небайдужих для боротьби з екологічними злочинами.

Про це інформує голова Дубівської громади Роман Троцюк у Facebook.

«Наша безпека в наших руках. Сьогодні важливим завданням місцевого самоврядування є забезпечення безпечних умов проживання для мешканців громади. Це можливо за умови дотримання жителями певних правил благоустрою, правильним поводженням з твердими побутовими відходами. Дану проблему гостро відчули індустріально розвинені країни, які відчули на собі негативний вплив науково-технічного прогресу та перші розпочали дбати за екологію та боротися з наслідками зміни клімату. Не стоїть осторонь і Україна. В нашій країні ми вже відчуваємо наслідки вживання неякісної води та забрудненого повітря», – написав Роман Троцюк.

Він додає, що за останній рік суттєво зросли штрафи за забруднення навколишнього середовища та спалювання рослинних решток, але наші шкідливі звички, які призводять до забруднення екосистеми не дають нам змінити свій спосіб життя та почати дбати за природу. У Дубівській громаді посадові особи мають право складати протоколи за якими відповідні служби будуть накладати адміністративні штрафи. Однак, неможливо до кожного порушника приставити службовця, який цілодобово буде оберігати нашу екологічну безпеку. В Дубівській громаді складати протоколи мають право лише землевпорядники, старости і ці п’ять осіб не можуть одночасно контролювати десять сіл громади.

«Для покрашенні екологічної безпеки та посилення контролю в громаді запрошуємо до співпраці активних людей, яким не байдужа екологічна безпека в громаді. Пропонуємо Вам зайняти почесні пости громадського інспектора з охорони довкілля. Посада не передбачає оплати праці, але для більшої зацікавленості в роботі ми пропонуємо за кожне виявлене порушення екологічної безпеки матеріальну винагороду в розмірі 50% від призначеного штрафу сплаченого порушником якого Ви виявили. Мій телефон для контактів 0685622029 – Троцюк Роман. Дякуємо за співпрацю та чекаємо Вас в нашій команді.», – закликав Роман Троцюк.

Небайдужих осіб просять звернутись до сільського голови або до працівників Дубівської сільської ради, щоб приєднатися до нової армії громадських інспекторів з охорони довкілля.

Що потрібно щоб стати громадським інспектором з охорони довкілля:

  1. Бути патріотом Дубівської громади та України
  2. Мати велике бажання до роботи в даному напрямку
  3. Паспорт громадянина України (копія)
  4. Дві фотографії 3х4
  5. Документи про освіту (атестат, диплом) (копія)

До слова, для отримання посвідчення громадського інспектора з охорони довкілля необхідно буде скласти тести на знання екологічного законодавства та пройти співбесіду. Консультаційну допомогу з підготовки до здачі тестів забезпечить громада.

Також щоквартально громадський інспектор повинен здавати звіти про проведену роботу. Документи необхідно принести до Державної екологічної інспекції у Волинській області за адресою місто Луцьк, Степана Бандери, 20. (транспортні витрати щодо перевезення громадського інспектора з документами забезпечать за кошти Дубівської сільської ради).

Leave a Comment