Новини

Повідомили, як та коли можна розмитнити «євробляхи» за новим законом

Нещодавно Верховна Рада на позачерговому пленарному засіданні в другому читанні ухвалила два законопроєкти щодо розмитнення автомобілів на європейській реєстрації.

Громадська організація «АвтоЄвроСила» на своїй сторінці у Facebook вирішила розповісти про те, який саме порядок розмитнення машини передбачений за новим законом, а також коли можна легалізувати «євробляху», – пише ТСН.

Так, закон почне діяти за місяць після офіційної публікації (але перед цим його ще повинен підписати Президент). В середньому легалізація одного автомобіля має обійтись від однієї до трьох тисяч євро.

Для проходження процедури легалізації потрібно підготувати усі необхідні документи. Принаймні треба мати підтвердження про зняття з реєстрації в країні, де автомобіль був «прописаний». Також потрібно мати договір купівлі-продажу, або інший документ, який визначає зміну власника. Тим, хто хоче скористатись нормами нового закону, варто починати діяти вже зараз.

Загалом, сама процедура розмитнення може розпочатись десь через півтора-два місяці (тобто від кінця травня – початку червня 2021 року і тривати пів року – тобто до кінця 2021 року).

Leave a Comment