Важливо Волинь Новини

Підсумки тижня на Волині: приїзд Разумкова, рейди Сиротинської та перемога Погуляйка

Журналісти Волинь#infa підсумували головні новини тиждня, що відбулися на Волині:

Сиротинська очолить групу, яка проводитиме рейди в Луцьку

У Луцькій міській раді створили робочу групу з питань виявлення та припинення стихійної торгівлі з автомобілів. Група буде проводити рейди з виявлення та припинення стихійної торгівлі з автомобілів на орендованих земельних ділянках ПП ВКФ “Домінанта”, що на вулиці Карпенка-Карого зі сторони ТЦ “Варшавський”. Очолить групу директорка департаменту муніципальної варти Юлія Сиротинська. Її заступником буде директор департаменту економічної політики Борис Смаль. Секретарем групи призначили начальницю відділу протидії стихійної торгівлі департаменту муніципальної варти Аллу Данелюк.

Мешканці Луцького району скаржаться, що газовики їх дурять

Мешканці Ківерців, Борохова та Цумані Луцького району розповіли, що у платіжках, які надходять від «Волиньгазу» за березень, чомусь не вказана фактична кількість спожитого газу. Люди вважають, що газовики їх дурять. Шляхом нескладних математичних підрахунків споживачі з’ясували, що мають сплатити за майже вдвічі меншу кількість газу, ніж фактично використали. Люди стурбовані, адже знають про анонсоване підвищення ціни на газ із 1 квітня. Вони вважають, що їм доведеться сплатити за газ, який вони спожили за ціною 6,99 грн, за вищим тарифом.

Скандал на Волині: працівниця соцслужби захотіла заміж за 84-річного пенсіонера

У Ковелі розгорнувся гучний скандал через одруження 56-річної соціальної працівниці та 84-річного пенсіонера. Свідки цієї ситуації впевнені: «молодиця» є справжньою аферисткою.

Чи справді підприємці переїжджають з Нового ринку назад на Центральний

Нещодавно у соціальних мережах пролунала інформація про масовий від’їзд підприємців з Нового ринку. Цю інформацію прокоментували в Луцькраді. За словами директора ринку Любомира Пахолка, це не відповідає дійсності. За весь час лише один підприємець забрав торговий павільйон і перевіз в один із населених пунктів області, а не на Старий ринок.

Голова ОДА Погуляйко виграв суд у Волиньради

Очільник Волинської обласної державної адміністрації Юрій Погуляйко судиться з Волинською облрадою через оголошеному йому в грудні 2020 року недовіру. У середу, 21 квітня, під час сесійного засідання депутат Ігор Волошенюк запитав, чи правда, що Погуляйко виграв у суді. Зі слів першого заступника голови Волиньради Юрія Поліщука, суд і справді скасував два з чотирьох пунктів рішення, проте саме «недовіру» залишили в силі. Разом із цим він повідомив, що на рішення про скасовані пункти було подано апеляцію.

Дмитро Разумков приїхав до Луцька та взяв участь у сесії облради

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков приїхав до Луцька. Він взяв участь у сесії Волинської обласної ради. Також в обласну раду приїхали народні депутати Ігор Палиця, Ірина Констанкевич, Вячеслав Рубльов, Степан Івахів, Валерій Стернійчук, Ігор Гузь та інші. Також під час візиту до Волинської області прокоментував скандал навколо його однопартійця – нардепа від «Слуги Народу» Миколи Тищенка. Спікер парламенту зауважив: представники влади як ніхто мають розуміти ситуацію в державі і необхідність карантинних обмежень.

Під час візиту до Луцька голова Верховної Ради Дмитро Разумков відвідав Волинський національний університет імені Лесі Українки, де йому представили чотирнадцятитомне видання творів патронеси ВНУ. Також студенти найбільшого університету Волині мали змогу поставити кілька запитань очільнику парламенту.

Журналісти запитали, чому нема реакції на звернення про запит про звільнення Погуляйка. Разумков сказав, що відповісти не готовий, однак сподівається, що всі конструктивно працюють сьогодні.

У Луцьку запускають першу маршрутку, де карткою треба скористатися двічі – на вході і виході

Приміська маршрутка №104 «Кульчин-Луцьк» стане першою, в якій запустять електронну систему оплати проїзду. Принцип використання електронних квитків там буде не таким, як у міському транспорті через те, що вартість проїзду залежить від відстані. Карткою або мобільним додатком потрібно буде скористатися при вході (зніметься повна вартість проїзду на цьому маршруті) і виході (система поверне решту).

До Нового ринку в Луцьку пускають великогабаритні комфортабельні автобуси

Луцькрада каже, що підприємці запропонували ідею проведення передвеликодніх ярмарків, щоб мешканці громади та навколишніх населених пунктів мали можливість до свята придбати якісну продукцію за доступними цінами. Таким чином, влада міста вирішила організувати 24, 25 та 28 квітня такі ярмарки на території Нового ринку на вулиці Окружній.

Щоб усі охочі могли безперешкодно дістатися до ярмарку, містом безкоштовно курсуватимуть великогабаритні комфортабельні автобуси, які відправлятимуться з площі перед Центральним ринком й їхатимуть до Нового.

Міський голова Ігор Поліщук направив лист до голови Волинської облдержадміністрації Юрія Погуляйка з проханням розглянути можливість внесення змін в схеми руху приміських автобусних маршрутів Львівського, Володимирського, Дубнівського, Рівненського та Ківерцівського напрямків в частині заїзду на Новий ринок. Таке рішення дало б можливість зручно довозити сільськогосподарську продукцію мешканцям сіл на ринок.

Leave a Comment