Важливо Волинь Новини

Головні новини Волині за тиждень: ситуація із COVID, заблокований автобус та нові «пригоди» Дарія Зажицького

Журналісти Волинь#infa підсумували головні новини тиждня, що відбулися на Волині:

  • 29 березня луцькі поліцейські опублікували інформацію, що буквально за 2 години вдалось знайти місцевих хуліганів, які влаштували стрілянину у центрі міста.

Поліцейські встановили всіх учасників події, це жителі обласного центру. Їх доставили до Луцького районного управління, опитали та вилучили предмет, схожий на пістолет, по якому призначили відповідні експертизи.

Троє причетних до події – неповнолітні, один – повнолітній. Юні лучани вибачилися за свій вчинок на камеру.

І вже за три дні дізнавачі Луцького районного управління поліції закрили провадження щодо підлітків, не знайшовши у їхніх діях складу кримінального правопорушення.

Скасувавши постанову про закриття провадження, прокурори вирішили наполягати на всебічному, повному й неупередженому дослідженні обставин події та наданні їм належної правової оцінки.

Детальніше читайте:

У Луцьку поліція розшукала молодиків, які влаштували стрілянину у центрі міста

Хлопці, що влаштували стрілянину в центрі Луцька вибачилися на камеру (ВІДЕО)

Прокурори наполягають розслідувати справу щодо підлітків, які стріляли з пістолета в центрі Луцька

  • 29 березня, також, розгорівся скандал між Луцькою районною радою та керівництвом Горохівської міської ради. У Горохові на території місцевого АТП автобус Yutong, який належить Луцькій районній раді, заблокували купою бруківки.

Заступник голови Луцької районної ради Сергій Сівак разом із водієм приїхали у Горохів, щоб перевезти автобус Yutong у Луцьк, який належить Луцькій райраді, згідно рішення №4/17 сесії Луцької райради від 12.02.21 р. про перелік об’єктів комунальної власності, які залишаються у власності ради.

Рішенням №4/18 цей транспортний засіб було передано у господарське відання з постановкою на баланс районному комунальному підприємству «Райтеплобуд».

Приймаючи таке рішення, депутати повважали, щоб автобус повинен слугувати усім 15 громадам Луцького району, а не лише окремо взятій горохівській, де більшість часу він простоював.

Однак, їм цього не вдалося зробити. Сергій Сівак припускає, що автобус заблокували за вказівкою керівництва Горохівської міської ради.

Детальніше читайте:

Скандал на Волині: у Горохові заблокували автобус Луцької райради

  • 30 березня інфопростір Луцька «вибухнув» від інформації, що 22-річний лучанин, Дарій Зажицький, якому вся країна збирала кошти на лікування лімфоми, потрапив у ДТП на орендованому Chrysler 2015 року.

Згодом, відразу після ДТП Дарій Зажицький прокоментував цю ситуацію:

«Я живий-здоровий, дякувати Богу! Не потрапляв я ні в яку аварію, займаюсь своїми справами. Не знаю хто це розповсюдив. Машини в мене теж немає. Я не знаю чого мене і яким боком туди всунули. Чи це хтось піднімає собі рейтинги і створює ажіотаж і хайп… Кому це треба – не розумію», – повідомив Дарій Зажицький.

У відповідь у мережі з’явились матеріали про те, що у вересні 2020 року, саме в пік збору коштів нібито на пересадку кісткового мозку, лучанин Дарій Зажицький «відривався» біля басейну елітного готелю Rixos Sungate зі своєю дівчною Ольгою Сушик. Дарій Зажицький зробив вигляд, нібито не знає, що таке готель «Rixos» і ніколи не був у Туреччині.

Але відразу після публікації відео, лучанин Дарій Зажицький кардинально змінив свій профіль: видалив фото, пости та обрав новий нік – paryz22.

Детальніше читайте:

Дарій Зажицький на білому Chrysler потрапив у ДТП у Луцьку, – очевидці. Фото

«Я живий-здоровий і Крайслера в мене немає», – Дарій Зажицький про ДТП

«Зачєм ви роздуваєте га*но?» – лучанин Дарій Зажицький про аварію на «крайслері» (ВІДЕО)

“Не бабуся, а золота рибка”: онкохворий лучанин, якому збирали гроші на лікування, відпочивав у Туреччині. ВІДЕО.

«Я не знаю що таке RIXOS», – Дарій Зажицький

Дарій Зажицький видалив пости та змінив нік свого профілю

  • 1 квітня з’явилась інформація, що із приміщення Луцької дитячої залізниці представники «АТ Укрзалізниця» вивезли майно, хоч попередньо міський голова Луцька Ігор Поліщук повідомляв про домовленості, щодо купівлі дитячої залізниці за пів мільйона гривень.

Із Луцької дитячої залізниці вивезли меблі, обладнання, стенди та форму гуртківців-залізничників. Чому вивозили майно – нині з’ясовують, повідомив директор департаменту Луцької міськради Борись Смаль. До нового керівництва АТ “Укрзалізниця” Луцькрада готує лист із запитанням, чи не змінилися наміри про продаж. За попередніми домовленостями щодо продажу Луцької дитячої залізниці йшлося про пів мільйона гривень. Чи вдасться це зробити і коли, зі слів Бориса Смаля, поки що невідомо.

Детальніше читайте:

Із Луцької дитячої залізниці вивезли майно. Як пояснюють це в міськраді. (ВІДЕО)

  • На Волині протягом минулого тиждня значно збільшилась кількість нових хворих на коронавірус.

Спочатку 31 березня міський голова Луцька повідомив про провал провал кампанії з вакцинації в Україні. Зазначивши, що Україна знаходиться далеко вкінці списку за кількістю вакцинованих людей. Міський голова відмовився давати оцінку вакцині CoviShield, яка на сьогодні є в Україні, зазначивши, що він не експерт з вакцинації чи лікар. Але навколо цього препарату створено такий інформаційний фон, що люди просто не хочуть вакцинуватися.

В свою чергу, міський голова Нововолинська Борис Карпус показав, в яких умовах працюють медики НЦМЛ. Станом на 1 квітня всі 14 відведених кисневих точок зайняті. Троє хворих – на штучній вентиляції легень.

Також, станом на 1 квітня, у ЗМІ з’явилась інформація про те, що у Волинській обласній інфекційній лікарні закінчився кисень для хворих на коронавірус. Кисневозалежних хворих евакуйовували у «ковідний госпіталь», що в Боголюбах. Одного з пацієнтів не встигли довезти до реанімації. Кисень закінчився у ліфті. 57-річного чоловіка реанімували, після чого він втрапив у стан коми.

Щоправда, невдовзі під час наради з керівниками ковідних лікарень у Луцьку, а також за участі керівництва обласної ради та керівників відповідних структурних підрозділів облдержадміністрації цю інформацію спростували. Зазначивши, що інформація про смерть пацієнта при перевезенні – неправда. Усі переведені хворі з інфекційної лікарні, що потребували стаціонарного кисню, ще у вівторок були перевезені по інших медзакладах і не було ніяких проблем.

Тим часом, у тимчасовому ковідному госпіталі в селі Тарасове, що біля Луцька, облаштували 20 додаткових стаціонарних ліжок для пацієнтів з коронавірусом. Додаткові ліжка розраховані для пацієнтів, які потребуватимуть менших потоків кисню. Хворі дихатимуть через кисневі концентратори, які вивільнили після обладнання усіх ліжок госпіталю централізованими кисневими точками. Гроші на розширення шпиталю надала Національна служби здоров’я України. Вартість одного такого ліжка – від 18 до 24 тисяч гривень.

З початком ранкової зміни 2 квітня в госпіталі перебувало 175 пацієнтів – це майже 90 % зайнятих ліжок зі 197.

Станом на 2 квітня міський голова Луцька Ігор Поліщук повідомив, що у тимчасовий інфекційний стаціонар у Луцькому пологовому будинку 2 квітня доставили 3 800 літрів кисню, у Волинську обласну інфекційну лікарню – 2 200 літрів.

Детальніше читайте:

Мер Луцька заявив про провал кампанії з вакцинації в Україні

«За весь період пандемії зараз найважче»: показали реанімацію волинської лікарні

Не вистачило кисню: під час евакуації з Волинської «інфекційки» хворий на коронавірус впав у кому

«Інформація про смерть пацієнта при перевезенні – неправда», – Волинська ОДА

У «ковідному» госпіталі на Волині зайняті 90% ліжок

Луцькі медзаклади з хворими на коронавірус отримали дефіцитний кисень

Leave a Comment