Новини

Які стоматологічні послуги будуть безкоштовними. Перелік

В Україні з 1 квітня запрацює оновлена програма медичних гарантій завдяки чому для українців деякі стоматологічні послуги будуть безкоштовними.

Про це йдеться на сторінці Національної служби здоров’я України у фейсбуці.

Тариф на медичні послуги із стоматологічної медичної допомоги в амбулаторних умовах становить 116 гривень. Прогнозуючи кількість послуг, які заклад зможе надати у наступному році, передбачили коефіцієнт, який враховує карантинні обмеження.

До переліку безоплатних стоматологічних послуг включено:

– первинний огляд пацієнта або пацієнтки з оцінкою стану стоматологічного здоров’я, відповідно до підходів ВООЗ;

– ургентна стоматологічної допомоги дітям та дорослим;

– надання планової стоматологічної допомоги дітям (крім ортодонтичних процедур та протезування);

– інструментальні дослідження в рамках ургентної стоматологічної допомоги, а також планової стоматологічної допомоги дітям;

– організація та проведення обов’язкових медичних профілактичних оглядів учнів загальноосвітніх навчальних закладів, а також дітей до 6 років, відповідно до чинного законодавства;

– своєчасне знеболення на всіх етапах діагностики та лікування;

– надання невідкладної медичної допомоги пацієнтам, виклик бригади екстреної (швидкої) медичної допомоги за потреби та надання невідкладної медичної допомоги до її прибуття.

Для дорослих програма медичних гарантій покриває ургентну стоматологію – зняття гострого болю та лікування станів, які загрожують життю. Для дітей до 18 років – повністю покривається планова дитяча стоматологія. Бо це запобігає погіршенню загального здоров’я дитини.

А отт протезування, брекети та інші дорогі стоматологічні послуги не входять до гарантованого пакету. І можуть оплачуватися з інших джерел – можуть бути окремі програми місцевого бюджету або за рахунок пацієнта.

Leave a Comment