Важливо Новини

«Робимо все можливе» – українцям затримують соціальні виплати

Розрахунки затримають на 21 робочий день.

Невчасна оплату лікарняних та декретних виплат про це повідомили на офіційному сайті Фонду соціального страхування України.

“Ми робимо все можливе, щоб ви отримали допомогу якомога швидше, однак сьогодні є затримки в термінах фінансування”, – повідомляють на сайті фонду.

Відомо, що оплата буде здійснена упродовж 21 робочого дня. А сума становить 1,8 млрд гривень. Крім того, не профінансовані заяви-розрахунки на суму 0,8 млрд гривень. Термін виплати становить десять робочих днів відповідно до законодавства України.

На цей час доходів фонду не вистачає на фінансування усіх допомог і виплат. Причина у тому, що заборгованість була накопичена через пандемію COVID-19  – істотно зросли витрати по лікарняним, та з’явились нові фінансування самоізоляції працівників, страхові виплати медикам.

Щоб пришвидшити виплату соціальної допомоги потрібно, лише вчасно подати заяву на розрахунок. А згодом можна слідкувати за станом вашої оплати онлайн.

Зазначимо, що Фонд перераховує кошти для виплати допомоги на рахунок роботодавця, який, у свою чергу, здійснює виплати своїм працівникам.

 

Leave a Comment