Новини

Якщо ми зменшимо соціальні контакти, локдаун буде не потрібен, – Шмигаль

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль вважає, що адаптивного карантину поки достатньо, та якщо червоний рівень епідемічної небезпеки пошириться на переважну більшість областей, то уряд посилить карантин – і буде локдаун.

Про це Шмигаль заявив на засіданні уряду, пише Українська Правда.

«Ситуація з коронавірусом є невтішною, дуже багато госпіталізацій та важких випадків. Нові штами вірусу швидко розповсюджуються, ведуть до більш важких наслідків, на жаль. Наразі у нас продовжує працювати адаптивний карантин, а це означає, що місцева влада має право посилювати карантинні обмеження. Я закликає місцевих керівників не чекати якихось вказівок, а приймати необхідні рішення. Бачите збільшення хворих, бачите збільшення госпіталізацій – запроваджуйте додаткові обмеження…», – зазначив Шмигаль.

Шмигаль зазначив, що зараз є всі підстави говорити, що “адаптивний карантин – це ефективний механізм, і він працює”.

«Чи буде локдаун для всією країни? Це залежить тільки від нас з вами і від наших дій. Якщо ми всі будемо ретельно дотримуватися протиепідемічних заходів, якщо ми зменшимо соціальні контакти – то локдаун буде не потрібен.  У той же час, якщо червоний рівень буде запроваджено в переважній більшості областей, то ми будемо змушені вводити посилені карантинні заходи на всій території України. Але уряд зробить усе, аби цього не сталося», – підсумував він.

Leave a Comment