Волинь Новини

“У Луцьку ймовірно хтось труїть собак”- зоозахисники міста

Луцькі зоозахисники кажуть, що у місті хтось ймовірно труїть собак

Про те, як можна допомогти тварині, якщо її отруїли, йдеться у цьому пості  від організації:

Як стало відомо із соцмережі фейсбук, в м.Луцьк було виявлено собак з ознаками отруєння.
Хочемо розповісти як слід діяти, коли ви знайшли таку тварину :
1. Якщо ви бачите тварину у тяжкому стані, не варто сподіватись, що хтось інший надасть їй допомогу – викликайте ветеринара, або ж везіть тварину у клініку ( адреси та телефони відомих нам клінік міста Луцьк та Волинської області можна глянути тут https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1141998109577779&id=306053506505581 ). Візьміть у лікаря заключення про причини такого стану тварини. Якщо тварина безпритульна, оплатити рахунки може допомогти фонд допомоги безпритульним тваринам ( деталі тут https://www.facebook.com/petcarefundlutsk/posts/2357930191129496). Якщо до клініки далеко їхати ( більше 30 хв) – спочатку намагайтесь викликати рвоту у тварини :
* Кухонна сіль – дві чайні ложки на склянку теплої води;
️* Перекис водню – змішується з водою в рівних пропорціях. Вливається в рот з розрахунку 1 столова ложка на 3 кг ваги собаки.
Але звернутись до лікаря – обов’язково
2. Фіксуйте все на фото та відео, візьміть контакти людей що поруч і які можуть стати свідками – це може знадобитись для подальшого встановлення винних осіб
3. Викличте поліцію за номером 102 або занесіть складену заяву у відділок або дільничому за місцем вчинення злочину долучивши довідку від ветеринара, фото та відео
( за посиланням можна глянути зразки заяв тут http://surl.li/nhyf )
4. Якщо тварина померла – викличте комунальне підприємство поводження з безпритульними тваринами ( у Луцькій ОТГ – це КП Ласка) . Проконтролюйте, щоб тіло тварини відвезли на експертизу.
Отруєння тварин є жорстоким поводженням з тваринами, мовою законодавства – це знущання над тваринами, у тому числі безпритульними, що спричинило мучення, завдало їм фізичного страждання, тілесні ушкодження, каліцтво або призвело до загибелі. Покарання за такі дії передбачено ст. 89 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП) та ст. 299 КК України – від штрафу до позбавленням волі на строк до восьми років.

Якщо у вас виникнуть додаткові питання, або потрібна допомога – можете написати нам, у соціальній мережі Фейсбук

ГО Волинське Об’єднання ЗооЗахисту

Leave a Comment