Волинь Новини

На Волині працівник “Волиньгазу” застосував силу до учасника бойових дій через те, що той намагався не дати перекрити газ у своєму будинку

Учаснику бойових дій в Афганістані та інваліду війни, володимирчанину Василю Медведєву, надовго запам’ятається візит працівників газової служби, яка завітала до нього для перевірки витоку газу, і який закінчився викликом поліції та виламуванням рук одним із працівників служби, – повідомляє Володимир медіа.

5 березня до його обійстя прийшли люди і представилися працівниками газової служби “Волиньгаз” та повідомили, що хочуть перевірити чи є витік газу. Василь Григорович впустив гостей у подвір’я, після чого ті сфотографували показники лічильника та встановили факт витоку газу. Чоловік запропонував викликати аварійну службу і ліквідувати проблему. На що ті відмовилися, мотивуючи, що це не входить у їхній обов’язки і попередили, що опломбують газовий кран.

– Я почав доводити, що не потрібно цього робити, поки не приїдуть газовики, адже таким чином проблема не усунеться. Один із працівників намагався перекрити газову трубу, але я не дав цього зробити і запропонував викликати поліцію та аварійну службу, що було зроблено газовиками, крім останнього. Довелося самому дзвонити на 104, – розповідає Василь Медведєв. – Поки аварійна їхала, прибули правоохоронці і почали розповідати про порушення та попередили, що одягнуть кайданки і відвезуть у відділ поліції, якщо чинитиму опір. Поки тривала дискусія з ними, працівники газової служби почали опломбувати кран. Я спробував завадити їм, адже вже виїхала аварійна служба, поліцейські стали зупиняти мене, а один із працівників газу почав заламувати руки. В результаті, кран опломбували і сказали підписати акт, на що я відмовився. Після чого розвернулися і пішли геть. За лічені хвилини приїхала ремонтна служба і ліквідувала виток газу, зауваживши, що у мене є борг. Так, я маю 300 гривень боргу, плюс 700 за постачання газу, але пояснив, що наприкінці місяця надійде монетизація і я розрахуюся. Та додав, що причина, по якій перекрили трубу, є іншою. На прохання надати акт про те, що виток газу усунуто, відмовили, пояснивши, що такого акту не надають. Я не став сперечатися, бо був знервований, та водночас радий, що проблему вирішено. Адже на вулиці холодно, і сидіти у холодній хаті не було бажання.

Василь Григорович розповідає, наступного дня відчув біль у руці, і звернувся у лікарню. На щастя, серйозних травм не було виявлено, але черговий лікар був змушений викликати поліцію. Вже у відіділенні, куди чоловік поїхав разом із правохоронцями, написав заяву, у якій попросив розібратися, чи були правомірними дії працівника газової служби, який застосував до нього силу.

– Не знаю, як мали діяти у подібній ситуації поліцейські, та переконаний, працівник газової служби не мав права чинити на мене фізичний тиск, – говорить Василь Медведєв. – Додам, що попросив працівниць показати посадові інструкції, щоб розуміти, як вони повинні діяти у такій ситуації. На що отримав відповідь, що інструкції знаходяться на роботі. Тут назріває питання: а якби мене не було вдома, якби вони виявили витік газу? Та й що це за правила такі, коли навіть виявивши, і замість того, щоб усунути проблему, пломбують кран? Цей кричущий випадок говорить про те, що у країні не має порядку. І якщо так зухвало поводять себе працівники такої поважної установи, наступного разу потрібно десять разів подумати, перш ніж їх впускати у свій дім.

Leave a Comment