Новини

«Роботу заблоковано»: Нацполіція та СБУ прийшли з обшуками в Київтеплоенерго — у компанії зробили заяву

26 квітня на КП Київтеплоенерго (КТЕ) проводяться обшуки працівниками Печерського управління поліції Головного управління Національної поліції в Києві та Служби безпеки України.

 

Читайте також: Низький уклін: у Луцьку попрощались з воїном Олександром Ющенком

 

Як йдеться в повідомленні Київтеплоенерго в Telegram, обшуки пов’язані з ухвалою Печерського суду у справі про закупівлю важливих для роботи підприємства запчастин, нібито виконаних із порушеннями.

Як зазначили в Київтеплоенерго, внаслідок дій правоохоронців працівники підприємства “опинилися заблокованими в будівлях і не можуть повною мірою виконувати свою безпосередню роботу”.

“Постійні обшуки, тим більше з процесуальними порушеннями, створюють загрозу зриву технологічних процесів вироблення електроенергії та тепла”, — заявили в компанії.

Як стверджують у компанії, втручання в управління критично важливими об’єктами столиці та блокування роботи персоналу може спричинити порушення схем роботи теплоенергетичної інфраструктури столиці та вплинути на процес надання послуг киянам. Крім того, це негативно впливає на працівників, більшість з яких виконують роботу в небезпечних умовах ворожих обстрілів енергооб’єктів столиці.

У компанії зазначають, що Київтеплоенерго здійснює основний комплекс підготовчих робіт для стабільного проходження осінньо-зимового сезону, зокрема з відновлення пошкодженого внаслідок обстрілів обладнання.

“Підприємство готове співпрацювати з правоохоронцями та надавати всю необхідну інформацію. Однак закликає правоохоронців діяти відповідно до закону та умов воєнного стану і не допустити перебоїв у роботі об’єктів критичної інфраструктури”, — звернулися в КТЕ до правоохоронних органів.

Читайте також наші новини у Facebook