Волинь Новини

Григорій Недопад отримав ще одну нову посаду

1 березня відбулось перше організаційне засідання опікунської ради при комунальному підприємстві “Волинський обласний госпіталь ветеранів війни” за участі голови обласної ради Григорія Недопада, його радника Михайла Імберовського, начальника  відділу по Волинській області Міністерства у справах ветеранів Андрія Омельчука, голови Волинської обласної спілки ветеранів Афганістану Григорія Павловича, директора міжнародного благодійного Фонду «Європейський дім», ветерана АТО Юрія Дмитрука та інших її членів.

Про це повідомляється на сайті Волинської облради.

Директорка КП “Волинський обласний госпіталь ветеранів війни” Тетяна Масікова зауважила, що необхідність створення цього консультативно-дорадчого органу виникла у зв’язку зі змінами у підходах до ветеранської медицини, які відбулись внаслідок реформи.

“Ветеранської медицини, як такої не було. На амбулаторному рівні це були профілактичні огляди та диспансерний принцип. На етапі стаціонарної допомоги була комплексна медична допомога.Тобто, якщо поступав на лікування пацієнт – ветеран АТО, ми намагались за ті 14 днів його оздоровити максимально та пролікувати одразу декілька захворювань, які ми у нього виявляли. Відтепер сімейний лікар пише направлення на лікування якогось одного захворювання і відповідно до протоколу та пакету медичних послуг НСЗУ лікується виключно одна ця недуга. Якщо ж хворий хоче обстежитися додатково, то це йде уже поза пакетом, а тому пацієнт змушений платити за це зі своєї кишені, або лягати на лікування повторно вже за цим пакетом. Це породжує чималу кількість претензій та скарг від ветеранів АТО, яких обурює такий стан справ”, – наголосила вона.

Голова обласної ради Григорій Недопад зауважив, що знайомий із цією проблематикою. Він нагадав, що на одній із попередніх сесій обласна рада прийняла звернення до Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства у справах ветеранів України щодо недопущення погіршення медичного обслуговування ветеранів війни у 2021 році.

“Питання відкрите й актуальне. Я думаю, що з цього приводу ми повторно будемо звертатися до профільних Міністерств, адже велика частина коштів має бути компенсована з обласної казни, а обласний бюджет за підсумками 2020 року не виконаний”, – зауважив він.

Тетяна Масікова також озвучила і ряд інших питань, які залишаються відкритими у зв’язку із впровадженням медичної реформи.

“НСЗУ не контрактує послугу зубопротезування, відтак у мене виникає запитання, чи наше стоматологічне відділення надалі функціонуватиме із зубопротезним кабінетом чи я його повинна закрити, тому що вони наразі навіть не заробляють собі на зарплату і в нашому закладі виникає проблемна ситуація. Не фінансує НСЗУ й психологічну допомогу, а психологи нам вкрай потрібні. Відкритим також залишається питання із придбанням дороговартісних медикаментів  для лікування ветеранів АТО”, – наголосила вона.

У ході обговорення члени опікунської ради схвалили пропозицію новообраного голови цього дорадчого органу Григорія Недопада – до квітня цього року організувати та провести розширену нараду на державному рівні за участі керівників профільних Міністерств, бюджетного комітету Верховної ради, представників ветеранських організацій та спілок, а також усіх 30-ти госпіталів ветеранів війни, які є в Україні, з метою вирішення проблемних питань щодо подальшого функціонування ветеранської медицини.

“Ми маємо довести, що ці послуги, які сьогодні не фінансуються  – вони не є одноразовими чи короткостроковими, адже у них буде необхідність упродовж багатьох подальших років. А тому нам необхідно домогтися їх включення в пакет НСЗУ”, – резюмував голова обласної ради.

Довідково:

СКЛАД опікунської ради при комунальному підприємстві «Волинській обласний госпіталь ветеранів війни» Волинської обласної ради

Недопад Григорій Вікторович  – Голова Волинської обласної ради (за згодою);

Омельчук Андрій Ростиславович – Начальник відділу по Волинській області Міністерства у справах ветеранів (за згодою);

Імберовський Михайло Юрійович- Радник Голови Волинської обласної ради (за згодою);

Павлович Григорій Григорович-Голова Волинської обласної спілки ветеранів Афганістану (за згодою);

Тарасюк Тетяна Анатоліївна –  Юрист, співзасновник приватного підприємство «Медкрафт» (за згодою);

Дмитрук Юрій Олексійович – Директор міжнародного благодійного Фонду «Європейський дім», ветеран АТО (за згодою);

Михайліченко Марк Володимирович –   Підприємець, ветеран АТО (за згодою);

Яцина Андрій Мар’янович – Директор ДП «Поліське лісове господарство», ветеран АТО (за згодою);

Лонюк Людмила Віталіївна –  Голова Волинського обласного Фонду «Дитяча місія. Україна.» (за згодою);

Андрійчук Лариса Володимирівна  – Журналістка філії АТ «НСТУ» «Волинська регіональна дирекція» (за згодою);

Гайгель Степан Степанович – Священик ПЦУ (за згодою);

Николайчук Інна Олексіївна –  КП «Волинський обласний госпіталь ветеранів війни» Заввідувачка відділенням;

Милянчук Надія Федорівна – КП «Волинський обласний госпіталь ветеранів війни», секретар.

Leave a Comment