Волинь Новини

Делегація із міста Суми має намір вивчити позитивний досвід муніципальної влади Луцька

1 березня відбулася   зустріч голови обласної ради Григорія Недопада, заступників  Юрія Поліщука та Григорія Пустовіта з Сумським міським головою Олександром Лисенком.

Про це повідомляє сайт Волинської облради.

 “Луцьк – перше місто, яке я відвідав після 2014 року, коли став головою міста Суми, тому маю до нього особливі почуття. Щоправда, з тих пір місто дуже змінилося, але для мене воно залишається дуже цікавим в історичному плані”, –   висловив особисті враження  Олександр Лисенко. 

Серед робочих питань, які цікавлять Сумського міського голову – досвід впровадження електронних квитків у пасажирському транспорті, реалізація програми “Безпечне місто” та заходи з енергоефективності в бюджетній сфері.

Григорій Недопад та Григорій Пустовіт, які працювали в міській раді в минулій каденції,  до співпраці охоче зголошуються. Зокрема, сумському гостеві розповіли про переваги запровадження електронних квитків у транспорті.

“Коли ми тільки заявили про введення в місті електронного квитка, то мали чимало опонентів. Але потім все стало на свої місця. Нам вдалося вивести левову частку оборотів з тіні. Стало зрозуміло, скільки маємо пільговиків і скількох студентів перевозимо. Самі ж перевізники побачили і зрозуміли, в яких обсягах їх обманювали водії”, – пояснює Григорій Недопад.

“Якби не пандемія коронавірусу, то ми би змогли впровадити цей проєкт до кінця. Ніякої готівки у наших маршрутках би не було”, – додав заступник голови обласної ради Григорій Пустовіт.

“Якщо є хороший досвід, його варто переймати і втілювати, аби не вчитися на власних помилках”, – каже мер Сум. Далі в його планах – зустріч з владою обласного центру.

Також Сумський міський голова Олександр Лисенко відвідав ДП «Автоскладальний завод № 1» АТ «АК «Богдан Моторс». Він добре відгукується про виробництво на цьому підприємстві. Тому,  можливо,  нові червоно-білі тролейбуси, які складають на Луцькому заводі,  курсуватимуть і вулицями Сум.

Leave a Comment