Волинь Новини

Лучанка, яка перехворіла на COVID-19, поскаржилася в МОЗ на сімейну лікарку

Лучанка Вікторія Семенюк звернулася зі скаргою в МОЗ України на дії сімейної лікарки її мами. Каже: медичка неправильно оцінила стан пацієнтки, яка вже наступного дня потрапила у лікарню з діагнозом COVID-19.

Суспільному донька недужої розповіла, що до лікарні її мама потрапила з двобічною пневмонією та ураженими на 27% легенями. Сімейна лікарка, з її слів, проігнорувала погіршення стану пацієнтки і не скерувала на госпіталізацію.

“Сімейний лікар просто вигнала маму з прийому. Не скерувала на лабораторні дослідження, ні на КТ, жодних оглядів, просто сказала: ідіть додому і чекайте результатів тесту. Ми звернулися в районну лікарню, на щастя там зробили усі дослідження і маму госпіталізували у Боголюби”, – розповідає Вікторія Семенюк.

Лікарку, з якою було укладено декларацію звуть Наталія Цяк. У коментарі Суспільному жінка розповіла, що своєї помилки не вбачає.

Подібні скарги на сімейних лікарів від пацієнтів надходять, їх кількості завідувачка відділення Наталія Максимюк не назвала: “пацієнт при виникненні непорозумінь звертається до мене – керівника підрозділу цієї амбулаторії впродовж робочого дня. Якщо я не можу надати роз’яснення – можуть звернутися до медичного директора”.

У відділенні для важких недужих на COVID-19 Людмила Денисюк пробула два тижні. Нині жінка вдома, на лікарняному, продовжує реабілітацію після хвороби.

Нагадаємо, раніше Суспільне розповідало, що на Волині почастішали скарги пацієнтів на роботу сімейних лікарів. Зі слів директорки коронавірусного шпиталю при обласній клінічній лікарні, куди госпіталізували маму Вікторії Семенюк, Наталії Скальської, чимало пацієнтів потрапляють у госпіталь з ускладненнями через самолікування, або зволікання з дослідженнями з боку сімейного лікаря.

Leave a Comment