Новини

Кабмін збільшив розмір “мінімалки” для держслужбовців

Мінімальний розмір окладу держслужбовця збільшили з 4 394 до 4 540 гривень на місяць. Підвищення стосується посади фахівців держорганів районів, районів у містах та міст обласного значення.

Уряд з січня 2021 року підвищив мінімальний розмір посадового окладу державного службовця з 4 394 до 4 540 гривень на місяць. Відповідну постанову Кабмін прийняв на засіданні в середу, 13 січня, – передає Кореспондент.

Таке рішення прийнято у зв’язку з тим, що згідно із законодавством, мінімальний розмір посадового окладу держслужбовця не може бути меншим від двох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Відповідно до закону про державний бюджет на 2021 рік, прожитковий мінімум для працездатних осіб з 1 січня становить 2 270 гривень.

Підвищення окладу стосується посади фахівців держорганів районів, районів у містах та міст обласного значення (держслужбовець підкатегорії В3).

При цьому посадові оклади інших чиновників залишаються на колишньому рівні.

Зокрема, оклад держслужбовців вищої підкатегорії А1 – керівника апарату Верховної Ради, секретаріату Кабміну, Офісу Президента, Ради національної безпеки і оборони, Офісу генерального прокурора, Конституційного Суду залишається в розмірі 37,8 тис. гривень, міністерств і центральних органів зі спеціальним статусом – 33,6 тис. гривень, інших центральний держорганів – 29,4 тис. гривень на місяць.

Leave a Comment