Волинь Новини

У місті на Волині безпритульні пси за тиждень покусали п’ятьох людей

За останній тиждень п’ятеро людей потрапили в Рожищенську районну лікарню після укусів бродячих собак. Про це Суспільному розповів заступник головного лікаря Олександр Моргун.

Усі травмовані тепер проходять курс вакцинації від сказу.

“В основному травми ідуть нижніх кінцівок, рук – там, де собака може вкусити. Ноги, руки. Їх стан задовільний, але лікування вони отримують”, – розповів лікар.

Жителі Рожища скаржаться на зграї псів, яких останнім часом побільшало в місті. Місцева жителька Марія Матящук розповіла, що тиждень тому зграя тварин накинулася на її чоловіка. “Ще ніколи такого не було, щоб стільки собак і такі агресивні”, – каже вона.

У місті на Волині безпритульні пси за тиждень покусали п'ятьох людейСуспільне Волинь

Наразі скарг від травмованих не надходило ні до поліції, ні до міської ради, – розповів заступник міського голови Сергій Лясковський. З його слів, торік у Рожищі відловили й стерилізували 30 бродячих псів. Мають договір з організацією, яка на цьому спеціалізується.

Зі слів заступника міського голови, у зграях помітили чимало собак із нашийниками. “Люди самі своїх собак відпускають, це недобросовісні хазяїни”, – каже Сергій Лясковський.

За відлов, стерилізацію й вакцинацію одного собаки місто платить 750 гривень. Після повідомлення від медиків про покусаних містян, міська рада вчергове замовила послугу з відлову псів.

Leave a Comment