Новини

Володимиру Зеленському не довіряють 54% українців, Петру Порошенкові – ще більше

Президенту Володимирові Зеленському довіряють 41% українців, не довіряють – 54%. Про це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою “Рейтинг” з 2 по 4 січня.

Попереднику Зеленського, п’ятому президенту Петрові Порошенку довіряють лише 23%, не довіряють – 73%, – пише Газета.юа.

Якби президентські вибори відбулися найближчим часом, то Зеленського підтримали б 26,2% тих, хто має намір голосувати та визначився з вибором. За колишнього “регіонала” Юрія Бойка проголосували б 16,6%, Порошенка – 13,3%, лідерку “Батьківщини” Юлію Тимошенко – 10,5%, ексголову СБУ Ігоря Смешка – 6,4%, колишнього прем’єр-міністра Володимира Гройсмана – 6,1%, лідера Радикальної партії Олега Ляшка – 4,7%, волонтера Сергія Притулу – 4,1%, голову ВО “Свобода” Олега Тягнибока – 2,6%, мера Києва Віталія Кличка – 2,3%.

70% опитаних бачили новорічне привітання президента Зеленського. З них 43% оцінили його позитивно, 35% – нейтрально, 21% – негативно.

Соціологи опитали 2,5 тис. респондентів в усіх регіонах України, за винятком окупованих Росією Криму та районів Донецької і Луганської областей. Метод опитування – телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера. Похибка опитування – не більш як 2%.

Leave a Comment