Важливо Новини

Немає стажу — немає пенсії. Хто і скільки отримуватиме в 2021 році

З січня 2021 року в Україні змінять умови соціальних виплат. Так, якщо українцям пенсійного віку не вистачає стажу і якщо вони не відповідають новим умовам, то не зможуть отримати спеціальну соціальну виплату, йдеться у відповідній постанові Кабінету міністрів, яку ухвалили ще в 2017 році спільно з пенсійною реформою, для того, щоб створити більш м’який перехідний період.

Хто отримує соціальну пенсію?

Соціальну пенсію мають право отримати ті, кому не вистачає стажу. У 2020 році згідно із законом, щоб вийти на пенсію в 60 років, потрібно мати як мінімум 27 років стажу, до 63 потрібно працювати, якщо у вас від 17 до 27 років стажу, а до 65 років — від 15 до 17 років. Якщо ж ви маєте менше 15 років стажу, то маєте право отримати соціальну виплату, але з січня 2021 року умови для цього змінять.

Який розмір соціальної пенсії?

Соціальна пенсія зараз складає 1712 грн і призначена для того, щоб компенсувати різницю між доходами, які є, і прожитковим мінімумом для непрацездатних. Якщо бюджет українця не покриває цю суму, то різницю компенсує держава, якщо ж заробітку взагалі немає, то вам буде виплачено 1712 грн.

Кому не платитимуть соціальну пенсію?

Соціальну пенсію не платитимуть тим громадянам, у яких немає заробітку або він не покриває вище зазначену суму, однак має другий автомобіль або мотоцикл, якщо площа житла понад 21 квадратний метр на людину плюс 10,5 на сім’ю.

Leave a Comment