Важливо Новини

У супермаркетах закриють відділи з побутовою хімією, одягом та речами широкого вжитку

Йдеться про карантинні обмеження, які мають діяти в Україні з 8 до 25 січня. Має бути заборонена торгівля будь-якими товарами, крім продуктів харчування, лікарських засобів і виробів медичного призначення, засобів гігієни і зв’язку, а також кормів, ветеринарних препаратів, насіння, засобів захисту рослин. Будь-які інші товари можна буде замовити лише з адресною доставкою.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Тим часом Американська торговельна палата в Україні закликала український уряд переглянути умови карантинних обмежень. В організації звернули увагу на те, що мова йде не лише про повне закриття спеціалізованих магазинів: із 8 січня навіть у супермаркетах буде заборонено продавати значну частину товарів повсякденного вжитку, такі, як побутову хімію й інструменти, одяг, пресу, лампочки, батарейки, дитячі товари для навчання, – у зв’язку з тим, що торгівля ними буде заборонена.

«Для обмеження доступу відвідувачів до заборонених для реалізації товарів, згідно з рішенням уряду, супермаркети будуть вимушені закривати окремі відділи або забороняти продаж таких товарів безпосередньо при розрахунку на касі. На думку компаній-членів Палати, таке рішення не лише є прямим обмеженням прав споживачів у придбанні необхідної продукції, але й потенційно призводитиме до виникнення конфліктних ситуацій у магазинах», – йдеться в заяві.

З іншого ж боку, такі обмеження усувають дискримінацію малого бізнесу, яка мала місце під час попереднього локдауну в Україні – навесні 2020 року, коли на фоні закриття дрібних торгівельних точок супермаркети вільно торгували усіма видами продукції.

Leave a Comment