Новини

Вчені підтвердили: новий штам коронавірусу – набагато заразніший

Науковці з лондонського Імперського коледжу дослідили новий штам коронавірусу, виявлений у Великій Британії. Вони з’ясували, що він є набагато більш заразним, ніж оригінал коронавірусу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Згідно з висновками дослідження лондонського коледжу, кількість інфікованих новим штамом коронавірусу в листопаді 2020 року зросла втричі. Натомість кількість людей, які заразилися першим штамом коронавірусу, зафіксували на третину менше.

Професор Аксель Ґарді, стверджує, що новий штам коронавірусу є значно більш заразним, оскільки він збільшує так зване число R — показник контагіозності (заразності) вірусу — на 0,4−0,7 одиниці.

«Це найсерйозніша зміна вірусу з моменту початку пандемії», — наголосив Ґарді.

«Дані Імперського коледжу демонструють найкращий на сьогодні аналіз та вказують на те, що заходи, яких ми вживали на цей момент, не допоможуть знизити число R до значення менше 1», — пояснив професор Оксфордського університету Джим Найсміт.

Найсміт вважає, що нові результати свідчать про те, що незабаром будуть необхідні ще жорсткіші карантинні обмеження.

Як повідомлялося, раніше у Великій Британії виявили новий штам коронавірусу SARS-CoV-2, який назвали VOC 202012/01. Згідно з даними досліджень, він на 50-74% небезпечніший.

Багато країн припинили авіасполучення з Великою Британією, щоб убезпечити себе від нового штаму коронавірусу. Втім, VOC 202012/01 вже зафіксовано у низці країн.

Leave a Comment