Волинь Новини

Луцький міський голова ознайомився з освітніми потребами шкіл громади. (ФОТО)

Сьогодні міський голова Ігор Поліщук, заступник міського голови Ірина Чебелюк, секретар міської ради Юрій Безпятко та начальник управління освіти Зіновія Лещенко відвідали школи сіл Княгининок та Забороль, аби ознайомитися з їх станом та потребами.

Про це повідомляє сайт Луцькради.

Директор Княгининівського навчально-виховного комплексу “Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад” Любов Хом’як розповіла посадовцям, що на разі утеплення та ремонту потребує фасад одного з корпусів школи. В поганому стані також внутрішній двір навчального закладу. На балансі цього НВК перебуває ще й дитячий садочок, в якому продовжуються роботи з утеплення фасаду й заміни покрівлі. А одна із його груп потребує комплексного ремонту. На завершення робіт із міського бюджету планується виділити 2.8 млн грн.

“Внаслідок об’єднання громад у наших повноваженнях є також і турбота про заклади освіти навколишніх сіл. Сьогодні пріоритетною є освіта, навчальний процес продовжується, тож дітям має бути комфортно та затишно.

Попередньо, громада жила своїм життям, певні роботи вже було розпочато. Сьогодні, у зв’язку з тим, що починається формування бюджету на наступний рік, ми вивчаємо, що було зроблено, а що зробити ще необхідно”, – розповіла Ірина Чебелюк.

“Луцька міська рада тепер несе відповідальність за значно більшу кількість шкіл – шкіл приєднаних територіальних громад. Школа у селі Забороль є надзвичайно перевантаженою, при нормативах у 200 учнів, тут навчається більше 400 дітей. Проблема є досить серйозною, адже навчання проходить аж у три зміни.

Зараз триває добудова нового корпусу школи. Будемо передбачати кошти на наступний рік, щоб не зупиняти роботи і продовжувати будівництво”, – зазначив Ігор Поліщук.

Leave a Comment