Важливо Волинь Новини

У партії “За майбутнє” повідомили чи буде головою Волинської ОДА “їх людина”

Голова фракції «За майбутнє» у Волинської обласній раді Ігор Лех прокоментував чутки про те, що голова ОДА Юрій Погуляйко заважає нардепу, лідеру партії «За майбутнє» Ігорю Палиці поставити губернатором області свою людину.

Про це йшлося в ефірі Громадського інтерактивного телебачення.

Нагадаємо, вчора, 10 грудня, відбулася позачергова сесії Волинської облради, під час якої мали заслухати звіт говори облдержадміністрації Юрія Погуляйка, який на сесію не прийшов. Пізніше Погуляйко пояснив, що ні особисто, ні листом, ні в телефонному режимі на засідання сесії його не запросили. Більше того, за словами голови Волинської ОДА, прозвітувати він має після закінчення календарного року, коли будуть показники виконання місцевих бюджетів, надані Міністерством фінансів. На сесії депутати облради визнали роботу Юрія Погуляйка незадовільною, а Володимир Бондар («За майбутнє») запропонував висловити йому недовіру. До оголошення результатів таємного голосування у сесійну залу прийшов голова Волинської облдержадміністрації Погуляйко, який відверто заявив, що оголошення йому недовіри – це подарунок нардепу.

«Не прийти на звіт – це ще раз показує те, що він не достойний бути губернатором нашої області. Які б гострі питання не були, які б питання йому не ставили, але він зобов’язаний надати відповідь, пояснити. Як мінімум, якби в нього навіть не було тих відповідей, зробити ту спробу. А найганебніше, що можна було зробити – це просто забоятися і не прийти», – пояснив голова фракції «За майбутнє».

Ігор Лех переконує, що голову Волинської обласної державної адміністрації Юрія Погуляйка на сесію запрошували. «Просто людина зайняла таку позицію. І це ще більше настроює проти себе депутатів. Я вважаю, що не місце такому губернатору в нас в області», – вважає він. Є чутки, що кандидатура Юрія Погуляйка не влаштовує саме нардепа, лідера партії «За майбутнє» Ігоря Палицю, відтак фракція «За майбутнє» ініціювала висловити недовіру Погуляйку. Мовляв, заради того, аби новим губернатором області стала людина Ігоря Петровича. Ігор Лех спростував такі чутки: «Я про таке не чув. Я тільки знаю що ця людина – наш губернатор Погуляйко, не влаштовує всіх, з ким я спілкуюся в області. В першу чергу – простих громадян. Ми бачимо невиконання бюджету – це перше, чим повинен займатися губернатор, беззаконня, яке почало процвітати в області… Я вважаю, що це об’єднало всіх депутатів і простих громадян. Сьогодні в нього був той невеличкий шанс прийти і виправдатись, але він навіть його не виконав. Найгірше, що він міг зробити – це просто не прийти сьогодні», – пояснив Ігор Лех.

Leave a Comment