Волинь Новини

Останній день роботи: що буде із працівниками та вихованцями Луцької дитячої залізниці

11 грудня – останній робочий день роботи Луцької дитячої залізниці.

Про це розповів начальник Володимир Рекс. Каже: понад пів тисячі дітей, які навчалися на юних залізничників, більше не зможуть відвідувати гуртки, – передає Суспільне.Волинь.

Дитяча залізниця і станція працювали в обласному центрі 66 років. Нині вагони і теплотяг – “законсервовані” Приміщення станції “Росинка” – не опалюється. П’ятьох працівників перевели на інші посади в Укрзалізниці, а 514 дітей повідомили, що занять в гуртку юних залізничників більше не буде.

Один із випускників дитячої залізниці нещодавно започаткував у соцмережах збір фото і відео під хештегом “Врятуємо дитячу залізницю”.

Останній день роботи Луцької дитячої залізниці. Що буде із працівниками та вихованцями

Влад Корецький розповів: в гуртку колись займався 7 років. Нині працює на залізниці. Разом із колегами намагалися врятувати заклад від закриття. “Зверталися до Президента, до міської влади, до прем’єр-міністра, до міністра інфраструктури. Відповідь надійшла не від усіх. Більшість відповіли: це не у нашій компетенції, ніхто не може розглядати, лише Укрзалізниця”, – розповів випускник гуртка юного залізничника.

Останній день роботи Луцької дитячої залізниці. Що буде із працівниками та вихованцями

Луцькради нині веде перемовини та листування з Укрзалізницею. Просить передати заклад на обслуговування місту, або у користування.

Про те, які причини закриття Луцької дитячої залізниці і чи можуть передати майно на баланс Луцька, – із таким інформаційним запитом Суспільне Волині звернулося до керівництва “Укрзалізниці”. Відповідь оприлюднимо згодом.

Нагадаємо, Луцька дитяча залізниця була відкрита у листопаді 1954-го року. Нині позашкільне навчання тут проходять близько 500 дітей. На початку вересня працівників дитячої залізниці попередили про скорочення та закриття станцій. Місто виступило із закликом зберегти дитячу залізницю і взяти її на свій баланс, але Укрзалізниця у листах відмовляє місту. Пропонує викупити, або орендувати.

Leave a Comment