Важливо Волинь Новини

Повідомили, чи будуть працювати луцькі школи 13 та 16 листопада

Школи Луцька не припинятимуть навчального процесу в зв’язку з підготовкою до виборів. Водночас режим роботи загальноосвітніх закладів обласного центру дещо змінився.

Як повідомила у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини очільниця управління освіти Луцької міської ради Зіновія Лещенко, у понеділок та п’ятницю, 13 та 16 листопада, луцькі школи припиняти освітнього процесу не будуть.

«Ми працюватимемо у п’ятницю, і в понеділок. Виборчі дільниці працюватимуть у робочому режимі, а для членів виборчих дільниць у кожній школі облаштують окремі входи. Вони не будуть перетинатися з учасниками освітнього процесу. Сьогодні під час наради управління освіти та керівники навчальних закладів обговорювали три варіанти вирішення питання, але прийшли до спільної згоди, що ті заклади, на базі яких працюватимуть ДВК, створюють їм відповідні умови», – зазначила посадовиця.

Водночас, вона зауважила, що, згідно із правилами техніки безпеки, кожна школа міста має більше одного входу та виходу.

«Члени ДВК заходитимуть окремим від учнів входом. На кожному із таких входів проводитимуть скріни температури. Частина приміщення, задіяна у виборах, буде ізольованою від тієї, де відбуватиметься навчальний процес – від вчителів та учнів», – акцентувала Зіновія Богданівна.

З її слів, у п’ятницю, 13 листопада школи міста працюватимуть у скороченому режимі, а у понеділок, 16 листопада, у більшості загальноосвітніх закладів навчання розпочнеться о 10:00, окрім Луцької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 1, НРЦ та вечірньої школи.

«У п’ятницю у школах міста будуть дещо скороченими перерви, а в понеділок, 16 листопада, ми розпочнемо освітній процес о 10:00 ранку, щоб техперсонал встигнув підготувати приміщення до початку уроків та провести ретельну дезінфекцію. А матеріал, який за рахунок скорочення буде ущільнений, педагоги вичитають учням пізніше. Водночас, змін у навчальному процесі не передбачено у школі № 1 та вечірній школі, на базі яких не працюють ДВК, а також у навчально-реабілітаційному центрі, оскільки там навчається невелика кількість дітей, тож технічний персонал встигне продезінфікувати приміщення. Тому в НРЦ 16 листопада навчання розпочнеться о 8:30», – зазначила головна освітянка міста.

Leave a Comment