Новини

“Поки грипу немає, але він буде занесений” — лікарка-вірусологиня

Поки в Україні немає епідемії грипу. Він у цьому епідеміологічному сезоні у зв’язку з карантинними заходами, запровадженими через коронавірус, імовірно, буде поширюватися повільніше. 

Про це розповіла лікарка-вірусологиня Алла Мироненко на брифінгу 1 жовтня, пише “Укрінформ”.

Одночасно інфікуватися кількома вірусами не можна.

Медик каже, що оскільки початкові симптоми грипу і коронавірусу можуть бути одні й ті самі, то процес поширення грипу “розтягнеться в часі”. Адже за перших проявів недуги люди йдуть на самоізоляцію.

“Поки що грипу немає, але він буде занесений. І його поширення буде повільним через масковий режим, карантинні заходи. Через те, що люди йдуть на самоізоляцію за перших ознак. Тому процес розтягнеться в часі”, – припустила Алла Мироненко.

Крім того, вона зауважила, що заразитися одночасно і грипом і COVID-19 навряд чи можливо. Адже, як правило, хвора людина не інфікується іншим вірусом, тому що є таке явище у вірусології як інтерференція (блокування дії одного вірусу іншим і перебіг викликаного ним інфекційного процесу – ред.)

“Якщо місце вже зайнято, а боротьба триває за одні й ті самі клітини, за систему органів дихання, то іншому там вже не місце”, – сказала Мироненко.

 

Leave a Comment