Новини

Скандальне розлучення: забрав п’ятьох дітей і двічі замовляв колишню кілерам

Приголомшлива історія розлучення одеського бізнесмена Олександра Грановського. Вони розлучилися понад п’ять років тому, однак чвари тривають і дотепер. Він продукує проти неї кримінальні провадження в Україні і забороняє спільним п’ятьом дітям спілкуватися з нею.

Про це інформує ТСН.

Жінка веде відеоблог і розповідає про злочинні схеми колишнього чоловіка. Вона допомагає слідству в Ізраїлі, яке оголосило його в міжнародний розшук.

Леа Доміні — колишня дружина одіозного бізнесмена Олександра Грановського. Шість років вона воює зі своїм ексом за право бачитися зі спільними дітьми. Жінка каже: методи її колишнього більше нагадують кримінальну хроніку, ніж цивілізовані взаємини.

“Ви знаєте, я вже за 5-6 років стільки пройшла, і кілерів навіть двічі наймали… Один раз “вийшло” товариство афганців. Кажуть хлопці, що мене замовили: один єврей заплатив 100 тисяч, обіцяв 5 мільйонів”, — говорить жінка.

Олександр Грановський – одеський бізнесмен, відомий зв’язками з родиною Януковича і непрозорими схемами приватизації комунального майна. Про його скандальне розлучення вперше заговорили 2015 року. Тоді Леа відпочивала з дітьми і майбутнім новим чоловіком, і Грановському це не сподобалось. Тож разом із двома десятками охоронців Грановський силою забрав усіх п’ятьох дітей у матері.

Невдовзі подружжя офіційно розірвало шлюб. Майно і дітей вони розділили за шлюбним договором. Леа знову вийшла заміж. Її новий чоловік – турецький бізнесмен Шараф Доміні.

“Вона підписала контракт, згідно з яким вона відмовилася від усього, що на ній було записано… З умовою, що вона залишає собі тільки дітей і будинок”, — розповідає теперішній чоловік Леї.

Новому чоловіку вона народила сина. Хлопчика назвали Давидом. Для неї це шоста дитина.

Конфлікт із колишнім не припиняється. У жовтні 2016 року в її будинку Грановський з озброєною охороною влаштував бійку. Він також виграв в Україні суди за право опіки над дітьми. Це рішення дивує навіть досвідчених адвокатів.

“Абсурд всього цього рішення, оскільки судом було встановлено що діти мають проживати в домі, який на праві власності належить Грановській, але мають проживати з батьком. В одному будинку, але діти проживають з батьком”, — коментує адвокат Леї Дмитро Кушнаренко.

А в поліції з’являється кримінальне провадження. Жінку оголошують у розшук. У чому конкретно її звинувачують — поліція не коментує.

“Фабула справи взагалі не відома. Ця схема не є новою, але я можу з абсолютною впевненістю стверджувати, що без якоїсь третьої сили або так званої сильної руки, ніхто б цього не робив”, — додає Кушнаренко.Українські правоохоронці вчинками Грановського не цікавляться, тож Леа ініціювала слідство проти нього в Ізраїлі. За три роки прокуратура розкриває відпрацьовану в Україні схему. Слідчі встановили: Грановський із партнерами придбали відому в Ізраїлі фірму “Віллі фуд”. Гроші, які були в неї на рахунках, а також кредитні гроші, інвестували в Україні у вигадане майно.

Гучне розслідування вивело на підставних власників бізнесу. Вони пішли на співпрацю зі слідством й отримали по три роки ув’язнення. Зараз Григорій Гуртовий і Йосиф Шнеєрсон у тюрмі. Грановського оголосили в міжнародний розшук. Його місцеперебування невідоме. Джерела ТСН кажуть, що три роки тому він утік з України.

Зупинятися на досягнутому жінка не збирається. Наразі вона веде відеоблог і розповідає про злочинні схеми колишнього чоловіка. Передовсім, це вкрадений у міста Одеса аеропорт, кілька комунальних готелів та баз відпочинку, віджата в Януковича фірма “Тедіс” — монополіст із продажу цигарок в Україні. Разом із чоловіком вони дбають про власну безпеку і тримають біля себе кілька охоронців.

Leave a Comment