Важливо Новини

Горить Луганщина: всі подробиці. ФОТО, ВІДЕО

На території Луганської області було зафіксовано 146 пожеж в природних екосистемах. 

Про це повідомляє ТСН.

У Луганській області сьогодні, 1 жовтня, тривають масштабні пожежі. Вони охопили значну територію лісів, відкритих територій і поширилися на окремі населенні пункти.

Як повідомляє ДСНС у Луганській області, впродовж доби 30 вересня на території Луганської області було зафіксовано 146 пожеж в природних екосистемах (ліквідовано 82 пожежі, триває гасіння 64), які внаслідок надзвичайно складних погодних умов (вітер з ураганними поривами до 20 м/с, тривалий засушливий період) швидко розповсюджувалися на значну площу.

пожежа в Луганській області

Найбільш складна ситуація склалася вздовж лінії розмежування від Станиці-Луганської до Сєверодонецька, де лісові пожежі набули загрозливого характеру для 22 населених пунктів (Болотинне, Станиця-Луганська, Вільхова, Малинове, Піщане, Нижньотепле, Артема, Геївка, Лобачеве, Трьохізбенка, Кряківка, Капітанове, Муратове, Осколонівка, Боброве, Борівське, Воронове, Сиротине, Метьолкіне, Сєверодонецьк, Байдівка, Половинкине).

Пожежа у Луганській області_1

Внаслідок пожеж загинуло 9 осіб  та госпіталізовано 10 осіб.

За оперативними даними вогнем пошкоджено орієнтовно 250 будівель (Воронове -70, Сиротино -64, Метьолкіне -30, Муратове – 26, Капітанове -20, Осколонівка – 20, Кряківка – 2, Трьохізбенка – 2).

Евакуйовано 120 осіб, зокрема із сіл: Муратове – 35 осіб (розміщено в смт Новойдар у школі та лікарні), Воронове – 40, Сиротине – 25, Осколонівка – 20 (евакуйовані із трьох сіл розміщено в м. Сєверодонецьк).

Також вогонь охопив завод антисептиків (зберігається 30 тон спирту) та на хлораторній насосної станції Рятувальникам вдалося його ліквідувати.

За попередніми оцінками орієнтовна площа пройдена вогнем усіх 6 осередків складає близько 9,3 тис. гектарів.

Координацію дій сил на місці пожежі здійснює штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

За прогнозом Укргідрометцентру на території Луганської області від 1 до 5 жовтня буде спостерігатися малохмарна погода без опадів, 1 жовтня пориви вітру до 20 м/с, в інші дні вітер 3-12 м/с. Температура повітря вдень від 17 до 25 градусів.

лісова пожежа біля Сєвєродонецька_2

Через пожежі поблизу контрольного пункту в’їзду-виїзду у Станиці Луганській пропуск громадян через лінію розмежування тимчасово припинили. Пожежі супроводжуються звуками, характерними для детонації боєприпасів. Про це повідомляє Держприкордонслужба.

КПВВ закритий відповідно до рішення командувача операції Об’єднаних сил. Наразі пропуск громадян до тимчасово окупованої території не здійснюється. Усіх громадян, які перебували в КПВВ та поряд з територією контрольного пункту відвели на безпечну відстань. Крім того, у разі прибуття громадян з тимчасово окупованої території їх також будуть відводити в безпечні місця.

Масштабні пожежі у Луганській області спровокували російсько-окупаційні війська. Займання почалося через підпали з боку бойовиків. Про це заявили у штабі Операції об’єднаних сил.

Leave a Comment